На думку Хірна, Ломаченка зробили "франчайзинговим" чемпіоном WBC, щоб він не втратив пояс. Боб Арум начебто хоче, щоб всі титули були в боксерів Top Rank.

Варте уваги: Сауль Альварес став на заваді організації поєдинку Ломаченка

Що відомо про статус "франчайзингового" чемпіона? WBC надала цей статус Ломаченку у жовтні 2019 року. Статус дозволяє боксеру уникати обов'язкових поєдинків проти претендентів на титул WBC. Після того, як Василь отримав цей статус, пояс WBC перейшов до Девіна Хейні.

За словами Хірна, який є промоутером Хейні, вони вибрали шлях WBC, щоб зустрітися з Ломаченком. "Тому рішення присвоїти Василю статус "франчайзингового" чемпіона WBC нас розчарувало", – цитує Хірна Boxing News 24.

Хірн переконує, що Хейні хоче створити спадщину, тому прагне зустрітися з найкращими боксерами, зокрема – Ломаченком.

Ми сподівалися, що переможець бою Ломаченко – Кемпбелл битиметься з Девіном Хейні, але замість цього вони вирішили захистити Василя від втрати титулу. Ломаченко не хоче, щоб його захищали, але люди навколо нього говорять: "Ні, ми не хочемо цього бою",
– переконаний Хірн.

На думку Едді Хірна, поєдинок Хейні – Ломаченко принесе багато грошей. "Однак Арум хоче утримувати титули в Top Rank. Через це Ломаченко збирається битися з Лопесом", – резюмував Хірн.

Статистика Хейні: 24 бої, 24 перемоги, 15 – нокаутом.

  • Очікується, що наступний бій Ломаченко проведе з чемпіоном світу за версією IBF Теофімо Лопесом.
  • Зустріч боксерів, на кону якої стоятиме звання абсолютного чемпіона світу, повинна відбутися у квітні-травні 2020 року.
  • Наразі не відомо, де відбудеться бій. Лопес висловлює бажання зустрітися з Ломаченком на "Медісон Сквер Гарден" у Нью-Йорку.
  • Ломаченко востаннє виходив у ринг ще 31 серпня 2019 року. У Лондоні українець рішенням суддів переміг Люка Кемпбелла та завоював титул WBC.
  • Теофімо Лопес 15 грудня легко переміг чемпіона світу за версією IBF Річарда Коммі. Теофімо нокаутував суперника вже в другому раунді.