Таке рішення було прийнято на засіданні Виконкому ФФУ, яке відбулося сьогодні, 24 квітня, передає прес-служба організації.

Читайте також: ФІФА не переноситиме ЧС-2018 з Росії: експерт озвучив головну причину

"У той же час, члени Виконкому ФФУ уповноважили Тимчасового повіреного у справах України в Російській Федерації Руслана Німчинського взяти участь у роботі 68-го Конгресу ФІФА", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, таке рішення було ухвалене, щоб запобігти можливим санкціям, які можуть бути застосовані до ФФУ за відсутність представника від України на Конгресі ФІФА.

Відзначимо, що у Москві відбудуться вибори країни-господині Чемпіонату світу-2026. Окрім представників України, Конгрес можуть пропустити федерації футболу інших країн, що вплине на хід голосування.

Нагадаємо, депутати Європарламенту закликають Євросоюз оголосити дипломатичний бойкот чемпіонату світу з футболу у Росії, який відбудеться влітку. Серед причин – отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки, анексія Криму, агресія на Донбасі та інші.

​Поки що офіційно про дипломатичний бойкот ЧС-2018 оголосили Велика Британія та Ісландія, яка не входить до Європейського Союзу. Також до нього можуть приєднатися політики та офіційні особи таких країн, як Польща, Австралія, Японія, Швеція і Данія. Церемонію відкриття турніру пропустить президент Польщі Анджей Дуда.