Україна – Литва. Головне

Що: матч кваліфікації Євро-2020
Де: Харків, стадіон "Металіст"
Коли: п'ятниця, 11 жовтня, 21:45
Трансляція: канали "Україна" та "Футбол 1", відеосервіс Oll.tv, текстова онлайн-трансляція на сайті Спорт24

До слова: Збірна України на класі перемогла Литву завдяки дублю Маліновського

Чим важливий цей матч

Збірна України після п'яти матчів групового етапу посідає перше місце, а Литва йде останньою. Тільки це говорить про істотну різницю між командами. І навіть перемога у першому матчі на виїзді з розгромним рахунком 3:0 не дає право українцям підходити до цього матчу у "розслабленому" стані. Адже коли супернику втрачати нічого, він цілком може піднести сюрприз.

Тут також потрібно враховувати те, що в понеділок, 14 жовтня, на нас чекає матч з португальцями – чинними чемпіонами Європи. Це може позначитися як на настрої, так і на складі.

Читайте також: Збірна України вийде на Євро-2020 з першого місця: як змінювалася думка українців про це

Нагадаємо також, що для виходу на Євро-2020 нам буде достатньо набрати чотири очки у двох найближчих матчах. Так, це не гарантує першого місця в групі, але і на це у нас шанси дуже непогані.

Перед матчем

Збірна України до цієї гри підходить у хорошому настрої. Всі ключові гравці здорові та можуть зіграти проти Литви. Відновився та набрав форму Андрій Ярмоленко, ігрову практику отримав Євген Коноплянка. Жуніор Мораес продовжує забивати у чемпіонаті України. Тож головний тренер збірної Андрій Шевченко може вдатися і до ротації.

Читайте також: Шевченко розповів про настрій збірної України перед важливим матчем з Литвою

До речі, очікується, що гімн перед грою виконає DZIDZIO. Будемо сподіватися, що вболівальники не підкачають і прийдуть, щоб зарядити наших футболістів на перемогу.

А що говорять букмекери?

Навряд чи варто чекати сенсації, до того ж і прогнози обнадійливі. Аналітики Parimatch не тільки дають 90% на перемогу збірної України, але і чекають ще однієї перемоги з великим рахунком. 58% на те, що наша команда заб'є більше двох м'ячів. Шанси Литви на більш ніж один гол – 9%. До того ж матч проводитиме австрійський суддя Харальд Лехнер, збірна України з ним у відборі ЧС-2014 перемагала Сан-Марино 8:0 на виїзді. Це теж явно має піти на фарт.

Читайте також: Україна – Литва: прогноз букмекерів на матч кваліфікації Євро-2020

Очікування

Збірна України повинна перемагати. Очікувати чогось іншого, аніж здобуття перемоги у цьому матчі, вболівальники не можуть. Тож залишилося, щоб футболісти виконали це завдання.