У День Незалежності наші спортсмени заробили 1 срібну медаль у особистому та 1 срібну медаль у командному заліку. Також українці взяли "золото" в додатковому класі змагань.

Перше "срібло" серед дорослих завоював Олександр Сінеліций – він показав другий результат у змаганнях керованих ракетних планерів S8E/P, поступившись тільки представнику Латвії. Завданням є протримати ракетоплан у повітрі задану кількість часу, після чого посадити його у визначену зону. У цьому ж класі збірна України отримала друге місце в загальнокомандному заліку. На першому опинилася збірна Болгарії.

У класі моделей S3A (на тривалість польоту з парашутом) українські юніори на лічені очки відстали від збірної Словаччини та зайняли 4 загальнокомандне місце. І 4 місце в особистому заліку зайняв Владислав Журавльов.

А у змаганнях додаткового класу змагань S2/P українські юніори зайняли перше загальнокомандне місце, обійшовши збірну США. Золоту медаль у загальнокомандному заліку серед юніорів завоював Антон Петрух. Команда дорослих у цьому ж класі показала другий загальнокомандний результат, поступившись збірній США, а бронзову медаль в особистому заліку отримав українець Віталій Сидоренко.

Клас S2/P імітує політ ракети з крихким вантажем (курячим яйцем), який повинен залишитись неушкодженим від старту до посадки. Він був уведений до програми чемпіонату з ініціативи представників США та одного з організаторів – компанії Noosphere.

Ми задоволені початком чемпіонату. Особливо приємно отримати кращий результат у класі моделей із крихким вантажем, у якому зазвичай попереду американці, а ми беремо участь уперше. Після цього сенатор Джон Ленгфорд, член американської делегації, порекомендував Україні спробувати свої сили в цьому класі в рамках престижного Паризького аерошоу. І це нарівні зі збірними Англії, Франції, Японії та США, – прокоментував Михайло Рябоконь, CIO компанії Noosphere та директор чемпіонату світу з ракетомодельного спорту.

На честь Дня незалежності всі бажаючі змогли безкоштовно взяти участь у битві фарбами холі від Holiplay та майстер-класах з конструювання ракет, а ввечері – запустити небесні ліхтарики. Команда Польщі до свята влаштувала солодкий феєрверк для дітей, запустивши в небо ракету, заповнену цукерками.

Чемпіонат світу з космічних моделей відбувається з 23 по 29 серпня в селі Великий Дорошів неподалік від Львову. Вхід на чемпіонат безкоштовний для всіх глядачів.

Найцікавіші матеріали про ракетомодельний спорт читайте тут.