Перший період був вельми рівним, але першою відкрити рахунок зуміла все ж Україна. Вже на 7 хвилині "синьо-жовтим" вдалася швидка контратака, крапку в якій точним кидком поставив Кирило Катрич, а асистували йому Дмитро Німенко та Микита Буценко – двоє останніх виступають у чемпіонаті Румунії за Георгені. Зауважимо, що до цього українській збірній не вдалося зреалізувати більшість.

Читайте також: Українські хокеїсти розгромили збірну Румунії та виграли Чемпіонат світу U-18

Не забували у першому періоді про атаки й румуни, які завдали кілька непоганих ударів – загалом за підсумками першої частини гри Румунія зробила кидків у площину воріт майже удвічі більше. Але у всіх моментах надійно діяв голкіпер української збірної Сергій Гайдученко, що і дозволило українцям завершити період з мінімальною перемогою.

Другий гол у поєдинку стався вже у другій 20-хвилинці, а передувала йому позиційна контратака з боку українців – один із героїв першого результативного епізоду Дмитро Німенко отримав шайбу за воротами, майстерно позбувся захисників і на близькій дистанції зумів переграти воротаря. Асистував йому Сергій Бабинець, що виступає у Першій лізі Словаччини за команду "Детва".

Третю та вирішальну шайбу Україна закинула також у другому періоді, а саме за хвилину до його завершення внаслідок пресингу в чужій зоні – Всеволод Толстушко перехопив шайбу, переадресував її на Сергія Бабинця, а той виклав під кидок Микиті Буценку, який і переграв воротаря.

Третій період пройшов вже за переваги Румунії, яка намагалася всіма силами відігратися та навіть кілька разів грала у більшості, але усіх їхні потуги виявилися марними. Отже, 3:0 на користь України, яка 23 квітня наступну гру проведе проти Естонії: початок – о 12:30 за Києвом.

До слова, за підсумками зустрічі румунська збірна здійснила набагато більше кидків за українців – 39 проти 32, але всіх їх нейтралізував Сергій Гайдученко, який у результаті оформив шатаут, тобто "сухий матч". Також вдало відіграли Микита Буценко (1+1), Сергій Бабинець (0+2) і Дмитро Німенко (1+1) – усі здобули по два очки за матч.

Румунія – Україна – 0:3: відео найкращих моментів матчу

В інших зустрічах Естонія лише в овертаймі зуміла здобути перемогу над Японією (1:2), а Литва тріумфувала над хорватами із рахунком 3:0.

Чемпіонат світу. Дивізіон IB. Перший тур.

Румунія – Україна – 0:3

Шайби: Катрич (Німенко, Буценко), 13:52, Німенко (Бабинець), 28:55, Буценко (Бабинець, Толстушко), 38:49

Склад збірної України: Гайдученко. Жовнір, Ігнатенко, Міхнов, Лялька, Захаров; Петрухно, Толстушко, Чернишенко, Карпенко, Бойков; Романенко, Татаренко, Гаврик, Гриценко, Рамазанов; Катрич, Матвієнко, Німенко, Буценко, Бабинець.