Три тижні, тисяча кілометрів і перший рекорд в Україні на сапборді. Це така дошка для серфінгу, але з веслом. За 26 днів Антон Бондаренко проплив на ній Черкаси, Кременчук, Дніпро, Запоріжжя, Нікополь та Херсон. І нарешті завершення так званої експедиції і довчоочікувана зустріч з коханою в Одесі. Тритижневу подорож Антона ускладнював вітер.

Читайте також: Встановлення рекорду: українець вирішив пройти тисячу кілометрів по воді

"Найскладнішою була боротьба з собою. Були моменти, коли важко було, однак треба було себе перебороти", – розповів Антон Бондаренко.

Та попри перешкоди, тепер Антон Бондаренко встановий новий рекорд України. До нього в нашій країні такого ще ніхто не робив. Експедиція була з благодійною місією. Рекордсмен збирав гроші на апарат для руху крові. Він життєво необхідний для людей з захворюваннями серцево-судинної системи. Саме він допоможе літній жінці, її доньці і двом внукам. За подорож він зібрав лише третину суми – понад 12 тисяч гривень. Однак потрібно ще майже 26 тисяч гривень.

Моя сім'я в захваті від всіх цієї чудової людини. Багато людей перерахували по 100 гривень, деякі з 500 гривень. Це в основному мої друзі і друзі моєї внучки,
– наголосила Світлана Щербань, якій рекордсмен збирав кошти.

Мав із собою рекордсмен лише 430 гривень. Адже це мінімальна допомога, яку держава виділяє соціально-незахищеному населенню. Після трьох тижнів на воді у нього залишилося аж 110 гривень. Зізнається, без допомоги людей, яких зустрічав на своєму шляху, було би вкрай важко вижити на ці кошти. Ночував Антон у наметі або просто на сап-дошці, ловив рибу та збирав ягоди.

Автор: Андріана Строцька