У жіночих змаганнях на старт вийдуть наші найтитулованіші шахістки, гравці національної збірної – сестри Анна і Марія Музичук, Анна Ушеніна, Інна Гапоненко, Наталя Жукова, чемпіонка України-2018 Наталя Букса, а також Діана Арутюнова та Ірина Петрова. В чоловічому турнірі Україну представлятимуть гравець збірної, триразовий чемпіон країни Антон Коробов, а також Олександр Зубов, Адам Тухаєв, Ельдар Гасанов і Вячеслав Борисенко.

Нагадаємо, що місяць тому одразу 5 українських шахісток виступали на чемпіонаті світу з класичної гри, що відбувався також у Росії – в Ханти-Мансійську. І там львів’янка Марія Музичук завоювала бронзову нагороду.

Крім того, наступна Всесвітня шахова олімпіада-2019 також відбудеться в Росії, в тому ж Ханти-Мансійську. Там мають виступати національні збірні України – чоловіча і жіноча.

Зважаючи на такі шахові "комбінації", цікаво знати вашу думку: можна виступати українцям у Росії чи ні? Причому проблема стосується всіх видів спорту – адже в такій самій ситуації, як і шахісти, можуть опинитися й інші наші атлети.

Отже, беріть участь в дискусії на сайті 24 – переходьте за посиланням, голосуйте, пишіть коментарі і діліться з друзями: чи можна українським спортсменам виступати на турнірах у Росії?