Загалом на матч Литва – Україна очікувалося близько тисячі вболівальників. При тому, що стадіон у Вільнюсі вміщає лише п'ять тисяч глядачів.

До слова: Україна розгромила Литву у матчі кваліфікації Євро-2020

У першому таймі українські вболівальники розгорнули банер литовською мовою. Там є звернення до президента України Володимира Зеленського. Надпис на банері: "Зеленський, весь світ знає, що вбивці Гандзюк на свободі".

Одну зі сторін банера тримає волонтер та активіст Роман Синіцин.

Читайте також: Рік після замаху на Гандзюк: що відбулося і чому досі ніхто не покараний за вбивство

Що відомо про справу вбивства Гандзюк?31 липня 2017 року херсонську активістку облили кислотою, коли вона виходила дому. Пізніше від отриманих опіків вона померла.

Кількох фігурантів затримали. Але рідні Катерини кажуть, що це виконавці, тоді як замовники нападу цілком можуть уникнути покарання.

Офіційна версія слідства: голова Херсонської облради Владислав Мангер разом з кримінальним авторитетом Олексієм Левіним замовили напад на Катерину Гандзюк, який і спричинив її смерть. Водночас, адвокати вважають причетними до вбивства Каті: голову Херсонської облради Владислава Мангера та Ігоря Павловського – це колишній помічник народного депутата Миколи Паламарчука.