Артем Далакян заявив, що може взяти участь у турнірі, якщо на кону стоятиме звання абсолютного чемпіона світу.

Читайте також: Двоє українців можуть виступити у Всесвітній боксерській Суперсерії, де переможцем став Усик

Всесвітня боксерська суперсерія – амбітний турнір, який непогано зарекомендував себе. Я мрію проводити об'єднавчі бої. Якщо на кону турніру буде стояти титул абсолютного чемпіона світу, буду максимально мотивований продемонструвати свої найкращі навички.

Безумовно, моєю метою буде перемога в турнірі. Але поки я зосереджений на найближчій меті – своєму вже четвертому за рахунком захисті чемпіонського титулу,
– цитує Артема Sport Arena.

Промоутер українця Юрій Рубан розповів, що Артем давно готовий до об'єднавчих боїв. "Ми неодноразово зв'язувалися з чемпіонами в його ваговій категорії за іншими версіями, але у їх команд весь час були якісь складнощі або відмовки".

Це важливо: Далакян проведе захист титулу WBA: офіційна дата й ім'я суперника

Рубан заявив, що Далакян візьме участь у турнірі, якщо організатор WBSS Калле Зауерлянд гарантує об'єднавчі поєдинки.

Переконаний, що Далакян переможе і 24-річного чемпіона світу WBC мексиканця Хуліо Сезара Мартінеса, і 24-річного чемпіона світу WBO японця Косеі Танакі, і 37-річного чемпіона світу IBF південноафриканця Моруті Мталане, який вперше завоював цей титул у 2009 році. Якщо Калле Зауерлянд готовий організувати нам об'єднавчі бої, ми серйозно розглянемо цю пропозицію,
– резюмував промоутер.

За словами Рубана, Артем готовий боксувати в Японії, Європі чи США.

Хто ставав чемпіоном WBSS?

  • 21 липня 2018 року відбувся перший в історії фінал Всесвітньої боксерської суперсерії. У першій важкій вазі чемпіоном став українець Олександр Усик. У фіналі, який відбувся у Москві, Усик переміг росіянина Мурата Гассієва.
  • Водночас Каллум Сміт завоював кубок Мохаммеда Алі у другій середній вазі.
  • 27 жовтня 2019 року Джош Тейлор став переможцем другого сезону WBSS. У фінальному поєдинку в першій напівсередній вазі він переміг Реджиса Прогрейса.
  • 7 листопада 2019 року японський боксер Наоя Іноуе переміг Ноніто Донера. Іноуе виграв Кубок Мухаммеда Алі та об'єднав титули чемпіона світу в найлегшій вазі за версіями WBA та IBF.