Пробу гравець одеської команди здав ще в серпні. В результаті був виявлений препарат остарін, який внесений до списку заборонених Всесвітнім антидопінговим агентством, повідомляє телеканал "Футбол".

Читайте також: "Чорноморець" переміг "Арсенал-Київ" у матчі аутсайдерів УПЛ: відео голів

Спочатку Ярмоленку загрожувала чотирирічна дискваліфікація у цій справі. Однак повідомляється, що він вирішив активно співпрацювати зі слідством, через що вона може бути скорочена до двох років.

Генеральний директор "моряків" Анатолій Місюра підкреслив, що препарат з'явився в крові футболіста не з вини медичного штабу клубу. Однак зарплату захиснику продовжують виплачувати.

Ми робили на нього ставку, він прогресував. Препарат потрапив в його організм не з подачі медичного персоналу. Це недоробка самого гравця. Він порушив умови договору, але зарплату йому продовжуємо виплачувати. Ярмоленко – член нашої команди, ми його не кинемо. Будемо підтримувати нашого футболіста, але розглянемо фінансову складову,
– заявив Місюра.

Читайте також: Російські легкоатлети 23 рази порушили антидопінгові правила в 2018 році

Зазначимо, що остарін було внесено у 2008 році Всесвітнім антидопінговим агентством у список заборонених для використання у спорті.

Більше новин зі світу спорту читайте у нашому розділі Спорт24