Національна збірна України з футболу, 17 листопада зігравши зі Словенією в нічию 1:1, виборола право виступати у фінальній частині чемпіонату Європи 2016 року. За сумою двох матчів підопічні Михайла Фоменка здолали словенців із загальним рахунком 3:1.

Рейс зі словенського міста Марибор до Борисполя прибув з півгодинним запізненням. Та цього нюансу, здається, ніхто й не помітив. Віддані фани збірної, які приїхали посеред ночі до аеропорту, ладні були чекати, скільки доведеться. Аби не нудьгувати, розігрівали голосові зв’язки.

Першим до вболівальників вийшов Олександр Кучер, його столична торсида вітала дуже стримано. Та як тільки із розсувних дверцят з’являється президент ФФУ Андрій Павелко та решта делегації збірної — починається справжнє божевілля. Фани не шкодували горлянок і наперебій вітали футбольних героїв з історичним досягненням. Гравців засипали серпантином, конфеті і штучним снігом. І, звісно ж, рясно полили шампанським.

Головний тренер націоналки, вчасно збагнувши, що костюм йому врятувати не вдасться, швидко втік до автобуса. Натомість Євген Хачеріді проскочити не встиг, за що його безжально облили. Довелося навіть тікати до зони паспортного контролю.

Олега Гусєва на радощах впустили з рук. Але найбільше фанатської любові перепало головному герою Мариборської битви, автору вирішального голу — Андрієві Ярмоленку. Як виявилося згодом, до подібного прийому він був готовий.

Читайте також: Український футболіст патріотично завершив матч зі Словенією

Заради ж таких зустрічей, варто було не спати всю ніч — в один голос заявляють уболівальники. Єдиною людиною, яка, певно, не залишиться в захваті від тріумфу України, буде прибиральниця аєропорту. Фанати по собі лишили їй чимало роботи.

Отож, Україна влітку наступного року зіграє на континентальній першості у Франції. Це буде наш другий єврофорум і перший, на котрий ми потрапили через сито відбірних матчів і протистояння у плей-оф.