Таке рішення ухвалила міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій після розгляду заявки спортсменки, йдеться на її офіційному сайті.

Зазначається, що такі заявки подавали три спортсменки – окрім Ребрик, до цього складу входять Ксенія Аксьонова (біг на 400 метрів) і Віра Рудакова (400 метрів з бар’єрами).

Читайте також: Українки отримають олімпійські медалі через допінг у росіянок

Також наголошується, що останнє слово щодо допуску та недопуску легкоатлеток залишається за окремими організаторами змагань.

Загалом Рада IAAF, що займається розглядом допінгових справ, розглянула 58 таких випадків, з яких 28 заявок було відхилено та ще 27 перебувають на розгляді.

Ще раніше у 2007 році вона допустила 13 російських легкоатлетів, включно з екс-українським молотобійцем Олександром Сокірським, до участі в міжнародних стартах під нейтральним прапором, відмовивши 45 спортсменам.

До слова, IAFF отримала вже 130 заявок від російських спортсменів на виступ під нейтральним прапором, 40 з яких було затверджено Російською федерацією легкої атлетики.

Як відомо, Віра Ребрик народилася в Ялті, однак після анексії Криму вона вирішила змінити громадянство на російське.

Цікавим є і те, що МОК підтвердив зміну громадянства лише влітку 2016 року, щоправда НОК України не дозволяв спортсменці переходити під прапор іншої країни.

Нагадаємо, на початку червня 2016 року російських легкоатлетів відсторонили від участі в Олімпіаді 2016 рішенням ради IAAF. Вже взимку Міжнародний олімпійський комітет продовжив санкції проти Росії.

Крім того, у зв’язку зі скандалом Росія може втратити місце і на Олімпіаді-2018.