У поясненні зазначено, що Олександрія розташовується занадто далеко від аеропортів Кривого Рогу, Дніпра й Києва, інформує сайт українського клубу.

Читайте також: "Зоря" стартує у Лізі Європи: що відомо про суперника луганців

Також в регіоні відсутня належна готельна інфраструктура. Перший чотиризірковий готель розташований у понад трьох годинах їзди на автобусі.

Стандарти готелів у регіоні не прийнятні за розмірами та якістю для розміщення посадових осіб УЄФА, партнерів і вболівальників.

"Олександрія" назве найближчим часом альтернативне місце проведення матчів у Лізі Європи. Ймовірно, що це буде Львів.

"Олександрія" вперше у своїй історії пробилася у груповий етап Ліги Європи. Підопічні Володимира Шарана стали бронзовими призерами чемпіонату України, що дозволило команді напряму потрапити в ЛЄ.

Це цікаво: Маліновський тільки 8-й українець у Серії A: Хто ще з українців підкорював Італію

Хто ще не грав матчі ЛЄ вдома

У сезоні 2017/2018 луганська "Зоря" вимушено грала матчі групового етапу Ліги Європи в іншому місті. Луганський клуб провів три матчі групового етапу у Львові на "Арені Львів".

Торік УЄФА перенесла поєдинок групового етапу за участі полтавської "Ворскли". Український клуб вимушений був зіграти матч 5-го туру проти лондонського "Арсеналу" в Києві.

Таке рішення було прийняте з міркувань безпеки після запровадження воєнного стану в 10-и областях України. Хоча Полтавська область не потрапила до списку областей, де оголосили воєнний стан.

Також був перенесений матч 6-го туру групового етапу Ліги чемпіонів "Шахтар" – "Ліон". Поєдинок мав прийняти Харків, але через воєнний стан гра відбулася у Києві.