Відповідну заяву зробив перший віцепрезидент Української асоціації футболу Олег Протасов в коментарі офіційному сайту УАФ.

Коли відновлять чемпіонат?

Зараз неможливо говорити про конкретні дати, коли футбол повноцінно відновиться та знову стане доступним для глядачів. Пов’язано це з неможливістю прогнозування ситуації з пандемією.

Читайте також Перший український клуб офіційно знизив зарплати футболістам через карантин

Так, УЄФА спочатку планував закінчити сезон до кінця червня. Зараз, як відомо, ці терміни зсунули на серпень. Але ніхто не може сказати, що це остаточне рішення. Тому ми будемо й надалі слідувати рекомендаціям УЄФА та ФІФА. Іншого шляху в нас немає.

Чи є варіант достроково закінчити чемпіонат?

Ми не планували й зараз не розглядаємо варіант дострокового зупинення чемпіонату. У нас є впевненість, що на цьому етапі, з урахуванням рішень УЄФА, сезон буде продовжено до серпня, а отже, є можливість закінчити чемпіонат і зіграти вирішальні матчі Кубку України. Звичайно, ми враховуємо те, що командам знадобиться час на підготовку для відновлення першості. Скільки саме часу буде потрібно перед рестартом, ми обов'язково узгодимо спільно з представниками клубів.

Повторюся, на даному етапі інші варіанти, окрім повноцінного догравання чемпіонату, УАФ не розглядаються. Варіанту "Б" в УАФ наразі немає, і думка керівництва одностайна – чемпіонат потрібно дограти.

Варте уваги Українські футболісти та їх другі половинки знялися у кумедному ролику проти коронавірусу: відео

Чому в УАФ не зупинили чемпіонат з початку пандемії коронавірусу?

Із самого початку УЄФА рекомендував за можливості, до введення в країні карантину державними органами, продовжувати проводити матчі національних турнірів і єврокубків. При цьому були введені обмеження, і поєдинки проходили без глядачів. Не лише ігри національних чемпіонатів, а й матчі єврокубків.

У нас, зокрема, так пройшли поєдинки 23-го туру УПЛ та один із матчів чвертьфіналу Кубку України. Жодної підстави для скасування цих поєдинків в УАФ та УПЛ не було. До введення державними органами карантину по всій країні чи в окремих регіонах ми не мали підстав призупиняти футбольні змагання.

  • Карантин в Україні ввели з 16 березня. Спочатку на три тижні – до 4 квітня. Однак згодом його продовжили до 24 квітня.
  • При цьому матчі Кубка України 11 березня відбулися з глядачами, а матч 12 березня між чернігівською "Десною" та полтавською "Ворсклою" провели без глядачів.
  • Як і 23-й тур УПЛ, який відбувся 14-15 березня.
  • 17 березня Виконком УАФ прийняв рішення зупинити усі футбольні матчі в Україні з 18 березня і до прийняття іншого рішення з даного питання.

Залишайтеся вдома та слідкуйте за останніми новинами спорту у нашому Twitter та Telegram