Комісію створили для "розслідування можливих фактів порушення законодавства України та зловживання службовим становищем президентом Української асоціації футболу (Федерації футболу України), головою Комітету з питань бюджету Верховної Ради України восьмого скликання Андрієм Павелком". Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Читайте також: Оренда позолоченої квартири за 17 тисяч доларів: як живе нардеп Андрій Павелко з "БПП"

За відповідне рішення про створення тимчасової слідчої комісії проголосувало 260 народних депутатів. Ще 46 утрималося, 62 не голосували.

Головою ТСК обрали Анатолія Костюха ("Слуга народу"), заступником голови – Григорія Мамку ("Опозиційна платформа – За життя"). Обрали також до складу ТСК таких депутатів: Василя Мокана, Геннадія Касая, Володимира Захарченка, Андрія Бобрика, Богдана Кицака, Ігоря Кривошеєва (всі зі "Слуги народу"), Юрія Загороднього (ОПЗЖ) і Михайла Цимбалюка ("Батьківщина").

"Ні для кого з вас не є таємницею, що українськими засобами масової інформації були порушені питання можливої корупції у Федерації футболу України, чи її оновлений версії – Українській асоціації футболу. Також не є таємницею те, що матеріали, оприлюднені в цих журналістських розслідуваннях, лягли в основу цілої низки кримінальних проваджень, розпочатих ще у 2018 році різними правоохоронними структурами нашої країни, починаючи від НАБУ і закінчуючи Генеральною прокуратурою України. Однак дотепер залишається таємницею, чому розслідування так і не було завершено та чому жодної винної особи не було притягнуто до кримінальної відповідальності, або ж, в іншому випадку, виправдано дії керівництва однієї з наймасовішого і точно що найпопулярнішого спортивного об'єднання України", – цитує Анатолія Костюха "Укрінформ".

Читайте також: Журналісти знайшли доказ, що Федерація футболу України здійснила махінацію

Хто такий Андрій ПавелкоПрезидент Української асоціації футболу (колишня Федерація футболу України). А також колишній депутат Верховної Ради (пройшов у парламент за списком "Блоку Петра Порошенка" під 33 номером), був заступником голови фракції БПП та головою Комітету ВРУ з питань бюджету

Під час проведення фіналу Ліги чемпіонів України у Києві у 2018 році названа донька Андрія Павелка фотографувалася з Кубком ЛЧ в автомобілі. Сам трофей возили містами України. Під час такого туру трофей виставили в одному з храмів Дніпра, де Павелко тримає його зі своїм тестем, кримінальним авторитетом Олександром Петровським, відомим як "Нарік".

У червні 2018 року НАБУ відкрило справу за фактом корупції в ФФУ, президентом якої є Павелко. Згідно з розслідуванням програми "Схеми", у 2016 році Павелко через підставну компанію в ОАЕ закупив для ФФУ обладнання для виробництва трави для футбольних полів за завищеними на 20% цінами, що дозволило йому незаконно отримати 1 мільйон доларів.

Дивіться відео розслідування журналістів про ймовірні афери Андрія Павелка