У південнокорейський Пхьончхан прибув олімпійський вогонь. Під час церемонії відкриття пройшов парад збірних країн-учасниць Олімпіади-2018. Дійство тривало понад дві години – до 22:00 за місцевим часом (15:00 за Києвом).

Читайте також: Зимова Олімпіада-2018: розклад змагань

На Зимових Олімпійських іграх-2018 пройдуть змагання із 15 видів спорту, у яких розіграють 102 комплекти нагород. В Олімпіаді візьмуть участь 84 країни. Змагання пройдуть із восьми льодових дисциплін (бобслей, санний спорт, скелетон, хокей з шайбою, фігурне катання, ковзанярський спорт, шорт-трек і керлінг) та із семи лижних (гірськолижний спорт, сноубординг, фрістайл, біатлон, лижні перегони, стрибки з трампліна та лижне двоборство).

Україну на Олімпіаді-2018 представлять 33 спортсмени у 9 видах спорту.

Інформагентство Associated Press прогнозує для збірної України три срібні медалі на Олімпійських Іграх-2018. Згідно з прогнозом, завдяки жіночій збірній з біатлону в естафеті Україна зможе завоювати дві срібні медалі, а Анастасія Меркушина отримає "срібло" в спринті. Також прогнозується, що фристайліст Олександр Абраменко виграє бронзову нагороду.