Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", зараз Ярославський активно займається питаннями навколофутбольних аспектів, які пов'язані з банкрутством "Металіста".

Читайте також: Олегу Блохіну – 67 років: пам’ятні голи та матчі славетного футболіста

Футбол не закрита тема для мене. Якщо вийде повернути бренд збанкрутілого "Металіста". Процедура банкрутства йде, але їй заважають різні навколофутбольні люди, скажімо так. Інфраструктуру побудував я в свій час, змушений був від неї як би "піти", а зараз нею користуються, "пиляють", тому банкрутство невигідно тим, хто крутиться навколо цього.

"Металіст 1925"? Я не знаю такого "Металіста", я знаю один "Металіст", який 7-кратний бронзовий призер та срібний призер чемпіонату України,
– сказав Ярославський.

Ярославський володів "Металістом" з 2005-го по 2012 рік. З 2006-го по 2011 рік "Металіст" займав треті місця в УПЛ при Ярославському, а в чемпіонаті 2012/13 піднявся на другу сходинку. У 2012-му Ярославський продав "Металіст" Сергію Курченку.

У липні 2016 року ФК "Металіст" був виключений з УПЛ за борги, після чого на його базі Курченко створив СК "Металіст", який в той сезон зайняв останнє місце в чемпіонаті Харківської області, а потім припинив існування.

У серпні 2016 року група фанатів клубу, бізнесменів і футбольних діячів створила команду "Металіст 1925" яка зараз виступає у Першій лізі.