"Десна" нарешті перемагає вдома

П’ять матчів знадобилося "Десні", щоб нарешті перемогти вдома. При цьому що за цей час команда двічі перемагала на виїзді. І от нарешті фанати чернігівської команди порадували перемозі "Десни" і вдома на власному стадіоні імені Гагаріна. Порадував вболівальників Артем Фаворов, який забив вже на 8-ій хвилині зустрічі.

Варто відзначити, що "Десна" стала єдиною командою, яка перемогла вдома.

"Шахтар" йде у відрив

Один з двох центральних матчів відбувався у Олександрії, де місцева команда приймала донецький "Шахтар". Обидві команди перед грою посідали перші два місця у турнірній таблиці (і після закінчення туру продовжують це робити). Для "олександрійців" це була можливість перевірити свої амбіції на високі місця. Хоча і нав’язали боротьбу, команда пропустила двічі.

Читайте також: Олександрія – Шахтар: відео голу та моментів матчу УПЛ

Шахтар же переміг і пішов у відрив у турнірній таблиці. Тепер він випереджає найближчого переслідувача на 5 очок. І це не "Динамо".

Львівські вівці

"Карпати" після сенсаційної перемоги над "Динамо" приймали вдома "Ворсклу". І теж очікували на перемогу. Але підвела реалізація. На відміну від полтавчан, які одну зі своїх гольових нагод вже у доданий арбітром час використали.

Читайте також: Карпати – Ворскла: відео голу та моментів матчу УПЛ

Та не сама гра і підсумковий рахунок цього матчу викликали найбільший інтерес. А слова віце-президента "Карпат" Олега Смалійчука вже після гри. Його обурило те, що на гру прийшло трохи більше, аніж 1500 глядачів. Тож саме тих, хто критикує, а не підтримує команду, він і назвав "вівцями". Хто не знає, "вівці" кричать львівські вболівальники футболістам "Карпат". після поразок.

"Маріуполь" піднімається з дна

Один з найбільш неочікуваних результатів – у матчі між "Олімпіком" та "Маріуполем". А також гра Валерія Федорчука. Саме його впевненість та майстерність, про яку так говорили молоді гравці "Маріуполя", принесла його команді перемогу. Спочатку він першим забив, випередивши партнера по команді (ось тут вже відчувається не лише досвід, але й авторитет гравця).

Читайте також: Олімпік – Маріуполь: відео голів та моментів матчу УПЛ

Хоча у цьому матчі слід відзначити й Руслана Фоміна. Нападник бився за кожен м’яч, старався, створював моменти для партнерів. І саме його гол наприкінці другого тайму знову вивів "Маріуполь" вперед. Остаточний рахунок у матчі зробив той же Федорчук.

"Маріуполь" хоч і не покинув передостанню сходинку, але тепер до найближчого суперника – лише одне очко різниці. До "Десни", яка в топ-6 – лише три бали.

"Динамо" без перемог

Третій матч поспіль "Динамо" не може перемогти. Команда не здатна забити більше, аніж один гол за матч (загалом кияни відзначилися лише шість разів, гірший показник в УПЛ лише у "Арсенал-Київ" – чотири забиті голи). При цьому у трьох останніх матчах в УПЛ команда пропускає. Цього разу пропустила від "Зорі".

Читайте також: Зоря – Динамо: відео голів та моментів матчу УПЛ

Та до честі команди, "Динамо" зуміло відігратися. Допоміг гарматний постріл Сидорчука після розіграшу штрафного.

Головний тренер киян Олександр Хацкевич після матчу заявив, що для них кожна нічия – це як поразка. Хоча за грою склалося враження, що "Динамо" явно на перемогу не награло. А після цієї нічию відставання від першого місця складає сім очок. І навіть "Олександрія", яка програла свій матч, "Динамо" не зуміло обійти – відрив у два очки.

"Зоря" ж зберегла за собою четверте місце. Правда у "Ворскли" ті ж 12 очок, але гірша різниця забитих-пропущених.

Читайте також: Дубль Ярмоленка приніс перемогу "Вест Хему" у чемпіонаті Англії: відео голів

Перша перемога Бакалова у "Львові"

"Львів", як і "Десна" – вдома поки не перемагав. Зате "городяни" перемагають на виїзді. Цього разу – одеський "Чорноморець".

Матч виявився доволі бойовим, і навіть травмонебезпечним – Сергія Вороніна через травму довелося замінити ще у першому таймі. У першій 45-хвилинці "Львів" і забив. Переможним для команди виявився гол бразильця Бруно, який головою відправив м’яч у ворота. До слова, це третій гол поспіль нападника в УПЛ.

Читайте також: Чорноморець – Львів: відео голу та моментів матчу

Завдяки цій перемозі "Львів" теж піднімається з дна турнірної таблиці. "Чорноморець" ж втрачає можливість потрапити в топ-6.

Матч без трансляцій

І про погане. Одна зі складових сучасного футболу – якісна трансляція зі стадіону. Особливо, якщо мова йде про центральний матч туру. Трансляцію матчів "Зорі" і "Динамо" в УПЛ здійснює "1+1 медіа". Зазвичай матчі показує канал "2+2", хоча були випадки, що матчі "Зорі" "перекидали" на канал "УНІАН" (ну добре що хоч не канал "Бігуді"). Та тим, хто планував нормально подивитися гру "Зорі" проти "Динамо" не пощастило. Після 70-ої хвилини гри трансляція зі стадіону пропала з технічних причин. Замість цього пустили рекламу. До кінця гри трансляцію так і не відновили. На сайті каналу та медіахолдингу жодним чином на це не відреагували.

Гол туру

За шість турів було забито лише 11 голів – не так і багато, зважаючи на те, що чотири голи було забито у одному матчі. Ще три матчі закінчилися мінімальною перемогою. Зате жодна гра не закінчилася у суху нічию.

Та зі всіх голів хотілося відзначити гол Сидорчука. Одразу видно, що це "домашня заготовка", окрім того, вона врятувала нічию для "Динамо".

Крім Сидорчука, також хотілося відзначити перший гол Федорчука (але там півзахиснику допоміг рикошет), Марлоса та Даллку.

Результати усіх матчів

Десна – Арсенал-Київ 1:0
Гол: А. Фаворов, 8

Олександрія – Шахтар 0:2
Гол: Марлос, 26, Коваленко, 88

Карпати – Ворскла 0:1
Гол: Даллку, 90+1

Олімпік – Маріуполь 1:3
Голи: Вакуленко, 26 (пен) – Федорчук, 9, 89, Фомін, 80

Зоря – Динамо 1:1
Голи: Громов, 44 – Сидорчук, 67
Вилучення: Кабаєв, 90+2

Чорноморець – Львів 0:1
Гол: Бруно, 43