39-річний арбітр з Дніпра вп'яте у своїй кар'єрі працюватиме на матчі між "Шахтарем" та "Динамо".

Спробуйте свої сили: Що ви знаєте про Суперкубок України? Тест від Спорт24

Вперше Романов працював на "українському класичному" у 2017 році. У 13-у турі сезону 2017/2018 команди розійшлися нічиєю 0:0 у Києві. Тоді на дві команди Романов продемонстрував 5 жовтих карток.

У 2018 році Романов вдруге був головним арбітром матчу "Динамо" – "Шахтар". Команди зустрілися у 32 турі й перемогу здобули "біло-сині" 2:1. Арбітр 13 разів "витягував" з кишені жовте світло.

Третій матч Романов відсудив 3-го листопада, коли "Шахтар" у Харкові переміг "Динамо" 2:1. Романов на дві команди роздав 7 жовтих карток. Восьма для Томаша Кендзьори з "Динамо" стала червоною.

У 2019 році Романов у Києві знову відсудив "українське класичне". Команди розійшлися безгольовою нічиєю. На дві команди Віталій роздав 9 жовтих карток.

Таким чином, за суддівства Романова "Шахтар" і "Динамо" здобули по одній перемозі та двічі розійшлися миром. 35 разів він показував гравцям жовті картки (35-а картка стала червоною).

Асистентами арбітра будуть: Войтюк О. М. (Запоріжжя), Володін В. В. (Херсон), четвертий арбітр – Абдула А. Б. (Харків), резервний асистент арбітра – Шлончак С. М. (Черкаси).

Матч за Суперкубок України відбудеться 28-го липня в Одесі. Початок гри, о 21:00.

Останні новини про Суперкубок України читайте тут.