19-річна українка Даяна Ястремська займає 25-е місце в світовому рейтингу WTA. Тенісна асоціація вирішила зняти історію життя Ястремської – поговорити з нею і її сім'єю про дитинство, тенісній кар'єрі і планах.

Варто прочитати Рейтинги ATP і WTA заморожені, Світоліна залишиться у топ-5 найкращих до літа

Українка розповіла про проблеми з ногами, її дідусь – про те, як привів Даяну в теніс, мама – розридалася, коли розповідала, як до неї поверталося зір під час переможного фіналу дочки. З кожним виграним геймом Даяни мати починала бачити все краще.

Зазначимо, що після матчу з Сереною Вільямс на Australian Open з мамою Даяни стався нещасний випадок. Ввечері, коли сім'я повернулася з Мельбурн Арени, Марина, дістаючи пляшку з шампанським з сумки, розглядала її та в цей момент пляшка вибухнула. Були нанесені дуже страшні пошкодження. Мати госпіталізували у лікарню, де на жінку чекала операція на очах.

Тоді Даяна зробила неймовірний камбек та здобула титул на турнірі в Хуахіні. Перемогу у Таїланді тенісистка присвятила мамі.

Напередодні турніру у моєї матері була операція, тому мені було важко виступати тут. Але я довела собі, що зможу через це пройти. Присвячую перемогу на турнірі своїй мамі. Мамо. Ця перемога для тебе,
– зі сльозами на очах сказала Даяна.

Неймовірний камбек Даяни Ястремської

Загалом, цю історію дійсно варто подивитися. Окремо варто відзначити дуже впевнену англійську мову від українки. У 2019 році WTA визнало Даяну однією із відкриттів сезону.

Рада поділитись історією мого життя, яка наповнена веселими та сумними моментами,
– написала Даяна.

Додамо, що свій дебютний титул WTA Даяна здобула на турнірі Hong Kong Tennis Open. Українка перемогла у фіналі 24-ту ракетку світу, китаянку Ван Цян. Протягом турніру Даяна не віддала своїм суперницям жодного сету і встановила рекорд України, здобувши титул у віці 18 років і 4 місяці.

Історія Даяни Ястремської

Найцікавіші новини спорту – підписуйтеся на наш Twitter та Telegram