Перший український скелетоніст та наймолодший спортсмен олімпійської збірної здобув для України 12 місце.

Читайте також: Олімпіада-2018 вражає не лише рекордами: найкумедніші моменти змагань

Вперше хлопець сів у скелетон 4 роки тому. Падіння та травми не розчарували, навпаки – додали азарту.

Мій перший скелетон був іншої форми. Такий, що ручки були, треба було триматися збоку, тому постійно бився руками, багато бився плечима і багато падав,
– розповів спортсмен.

Влад тренується по 4-5 годин на день. Перемога у змаганнях для хлопця не найважливіше, головне – перемога над самим собою.

"Я не хочу зупинятися на цьому шляху, хочу йти далі і подивитися, чого я можу досягти", – сказав Владислав.

Олімпіада у Пхьончхані вразила хлопця масштабами та організацією. Проте шлях до цих ігор був дуже важким. Батько Владислава, по суміцництву тренер, наразі у боргах. Оскільки в Україні немає санних трас, Влад тренувався в Латвії, витрачаючи гроші із сімейного бюджету.

Коли, напевно, з'являться ще, крім Влада, спортсмени і ми матимемо представлятися у штатній збірній команди України, то тоді офіційно буде можливість мене взяти на ставку, в мене тоді буде посада тренера штатної збірної команди,
– зазначив батько і тренер Владислава Михайло Гераскевича.

На перспективного спортсмена вже поклали око тренери збірної Великобританії.

"Англійська збірна, та в них слюна тече, тому що немає жодного юніора, який представляє Британію на чемпіонаті світу серед юніорів, – зауважив тренер.

Читайте також: Без Підгрушної та Валі Семеренко: Україна назвала склад на жіночу біатлонну естафету

Проте змінювати країну та громадянство родина не збирається. А, навпаки, хочуть розвивати цей вид спорту в Україні. Окрім скелетону, Влад захоплюється боксом та настільним тенісом.