Євген Олексенко з Запоріжжя та Олександр Гавриленко з Чернігова щодня тренуються, щоби привезти з Австралійського Сіднею золоті медалі. Це переконання Євген Олексенко довів особисто. У 2015 чоловік отримав серйозні осколкові поранення хребта та ніг у бою за Донецький аеропорт. З ліжка не вставав, медики давали невтішні прогнози, але Євген вірив у себе та свої сили.

Читайте також: Унікальні люди: хто представлятиме Україну на "Іграх нескорених"

На "Іграх нескорених" Євген змагатиметься у пауреліфтингу. Задля перемоги проводить у залі по дві-три години щодня. Сподівається на високий результат у Сіднеї.

Почав займатися спортом заради відновлення, а потім це перейшло у спорт високих досягнень, вже як самоціль,
– заявив Євген Олексенко.

Пліч-о-пліч з Євгеном виступатиме і Олександр. Він теж пауерліфтер. Інтенсивні тренування, спортивні збори. Улюблене заняття боєць поєднує з роботою в поліції. Попри такий щільний графік, каже, – вистачає уваги і родині. За плечима Олександра чотири ротації на Схід України. Разом із побратимами воював у Красному Лимані, Слов'янську, Миколаївці.


Олександр Гавриленко

Олександр каже, що спорт допоміг залікувати рани не лише фізичні, а й психологічні. А участь в "Іграх Нескорених" стала своєрідною ціллю. Боєць пробував свої сили у 2017 році, але до збірної не пройшов. Каже, що це не засмутило, а ще більш мотивувало.

Ці українці вже переможці, вони не зламались після травм і продовжують долати себе і суперників. І вже 20 жовтня 2018 року в Сіднеї вони покажуть, на що здатні. Разом з українцями на "Іграх Нескорених" змагатимуться представники 18 країн. За задумом засновника змагань, британського принца Гаррі, мета спортивного свята – показати історії ветеранів різних війн. Довести, що навіть після важких травм і поранень можна продовжувати жити і перемагати.

Що таке "Ігри нескорених"?Це не просто світові змагання, а престижний конкурс для військових, які захищали свої країни під час різних війн та військових операцій. У 2014 році їх заснував британський принц Гаррі. Сам військовий королівського війська, він хотів тим самим підтримати військових і показати світу справжніх героїв.