Пропонуємо поглянути на те, як змінилися зірки українського спорту. Видання "Телеграф" зібрало дитячі фотографії спортсменів, які ще не знали, що їх чекає в майбутньому, і їх сучасні фото.

Читайте також: Як українські зірки виглядали у дитинстві: милі фото

Олександр Усик – абсолютний чемпіон світу з боксу, володар поясів за версіями WBC, WBA, WBO і IBF в першій важкій вазі, а також авторитетного видання The Ring. Олександр – перший українець, який отримав титул абсолютного чемпіона світу.


Олександр Усик у дитинстві

Андрій Ярмоленко – футболіст, атакувальний півзахисник збірної України та лондонського "Вест Хем Юнайтед". Автор найшвидшого і найпізнішого голів в історії збірної.

Андрій Ярмоленко в дитинстві

Брати Кличко – боксери Віталій і Володимир Кличко. Обидва - чемпіони світу з боксу у важкій вазі (перші чемпіони світу з боксу у важкій вазі з усього колишнього СРСР), але ніколи не були противниками на рингу. Спільний професійний дебют відбувся 16 листопада 1996, в Гамбурзі, в якому кожен з братів нокаутував суперника.


Брати Кличко в дитинстві

Ольга Харлан – фехтувальниця (шабля), олімпійська чемпіонка 2008 року у командній першості, бронзова призерка Олімпіади 2012 року, п'ятиразова чемпіонка світу, семиразова чемпіонка Європи, ЗМСУ з фехтування, найкраща спортсменка року (2008, 2009) та найкраща спортсменка місяця (5 разів) в Україні.


Ольга Харлан у дитинстві

Андрій Шевченко – футболіст, виступав за київське "Динамо", "Мілан" та лондонський "Челсі". ЗМС України з 2003 року. Нагороджений найвищою державною відзнакою – "Герой України". У 2003 році став першим українцем, який виграв Лігу чемпіонів. Володар "Золотого м'яча" 2004 року. Один з найрезультативніших бомбардирів єврокубкових турнірів за всі сезони. Наразі – головний тренер збірної України.


Андрій Шевченко в дитинстві

Брати Вірастюки. Василь Вірастюк – володар титулу "Найсильніша людина світу", неодноразовий чемпіон світу в силовому багатоборстві, Роман Вірастюк (старший) – 17-разовий чемпіон України зі штовхання ядра і співак, записав диск своїх пісень.


Брати Вірастюки в дитинстві

Сергій Ребров – футболіст, що грав на позиції нападника та український футбольний тренер. Більшу частину кар'єри провів у київському "Динамо", однак свої виступи починав у донецькому "Шахтарі". Переможець трьох чемпіонатів: українського (дев'ятиразовий), турецького й російського. Грав за збірну України.


Сергій Ребров у дитинстві

Яна Клочкова – українська плавчиня, чотирикратна олімпійська чемпіонка на дистанціях 200 та 400 метрів, срібна призерка – 800 метрів.


Яна Клочкова в дитинстві (на фото з літерою Д – значком "Динамо")

Василь Ломаченко – боксер, чемпіон світу за версією WBO в напівлегкій та другій напівлегкій вазі, легкій вазі за версією WBA та журналу "The Ring". На даний момент являється найкращим боксером світу незалежно від вагових категорій за версією журналу "The Ring". Дворазовий чемпіон Олімпійських ігор (у 2008 та 2012 роках).


Василь Ломаченко в дитинстві

Анна Безсонова – гімнастка, абсолютна чемпіонка світу з художньої гімнастики 2007 року, дворазова бронзова призерка Олімпійських ігор 2004 і 2008 років.


Анна Безсонова в дитинстві

Євген Коноплянка – футболіст, півзахисник збірної України та німецького клубу "Шальке 04".


Євген Коноплянка в дитинстві

Олег Верняєв – гімнаст, олімпійський чемпіон і срібний призер Олімпійських ігор 2016, чемпіон світу зі спортивної гімнастики. Учасник Олімпійських ігор 2012.


Олег Верняєв у дитинстві

Олег Блохін – український радянський футболіст и український футбольний тренер. Найрезультатівнішій бомбардир радянського футболу - 319 голів у залік клубу Григорія Федотова. Лауреат Ювілейної нагороди УЄФА як найвидатнішій український футболіст 50-річчя (1954-2003). Екс-тренер низьки грецький клубів, збірної України, "Москви" та київського "Динамо".


Олег Блохін у дитинстві

Віктор Циганков – футболіст, фланговий півзахисник київського "Динамо", молодіжної збірної України та національної збірної України.


Віктор Циганков у дитинстві

Жан Беленюк – борець греко-римського стилю у ваговій категорії до 85 кг. Срібний призер Олімпійських ігор (2016), срібний призер Європейських ігор (2015), чемпіон та бронзовий призер чемпіонатів світу (2015, 2014), дворазовий чемпіон і бронзовий призер чемпіонатів Європи (2016, 2014, 2012), бронзовий призер Універсіади (2013). Заслужений майстер спорту України.


Жан Беленюк у дитинстві

Еліна Світоліна – тенісистка, екс-третя ракетка світу у рейтингу WTA, виграла 12 турнірів WTA в одиночному розряді та два – в парному. Діставалася чвертьфіналів на Відкритому чемпіонаті Франції 2015 і 2017 років, Відкритому чемпіонаті Австралії 2018 року та на Олімпійських іграх 2016 року.


Еліна Світоліна в дитинстві

Ярослав Ракицький – футболіст, захисник збірної України та віце-капітан донецького "Шахтаря". Іноді грає на позиції півзахисника, володіє потужним дальнім ударом.


Ярослав Ракицький у дитинстві

Анна Різатдінова – художня гімнастка, бронзова призерка Олімпійських ігор 2016 року в індивідуальному багатоборстві, чемпіонка світу із вправ з обручем (2013), багаторазова призерка чемпіонатів світу та Європи, інших міжнародних змагань.


Анна Різатдінова в дитинстві

Більше новин зі світу спорту читайте у нашому розділі Спорт24