Заради перемоги вершники та їхні коні ризикують здоров’ям та навіть життям. У жодному іншому спорті немає стільки смертельних випадків.

19-річний Нейт Хуббарт із Каліфорнії марить цим спортом. Він жокей, тож страх йому невідомий. Молодий хлопець пережив заїзд смерті. На кону було чимало грошей, призовий фонд складав 3 мільйони євро.

Цього юного хлопця врятувало лише одне: у тривалому галопі він повис на шиї свого коня. Кадри цього заїзду облетіли весь світ.

Це трапилося 3 лютого 1989 року в Сан-Франциско, на іподромі "Golden Gate Fields". Публіка з нетерпінням чекала на перший заїзд. Жокея Нейта Хуббарта всі називали юним талантом: це був його дебютний сезон. З поміж інших жокеїв його виділяли безстрашність і безтурботність.

Його запеклим суперником у цих перегонах був Том Чепмен. На рахунку в Тома вже на той момент були тисячі перемог, та навіть він з повагою ставився до молодого конкурента.

На доріжці лежав шар багнюки завтовшки 8 сантиметрів. Дощ падав вже цілий тиждень. Болото додає небезпеки заїзду: якщо кінь підковзнеться, це може фатально закінчитися для жокея.

Лише у США за останні 70 років під час змагань померли 170 жокеїв.

55-кілограмові жокеї сидять на півтонних конях. Тож коли тварини падають, важких травм не уникнути. Падіння з коня можна порівняти зі стрибком із даху автомобіля, що рухається.

З того часу минуло 26 років та понад мільйон інших заїздів, однак нічого подібного так і не трапилося.

Уже за рік Нейт Хуббарт повісив на цвях свій жокейський костюм, але ще й досі захоплюється швидкістю.