США – Україна – 85:63 (28:15, 20:8, 16:18, 21:22)

Українська команда зі стартових секунд реалізувала невеликий ривок: в першій ж атаці був влучним бігмен збірної – Вячеслав Петров, ще за мить вже з лінії штрафних двічі відзначився Кирило Марченко, а після два бали набрав ще і Віталій Зотов. Проте, наші суперники зуміли швидко відігратися і вже в середині чверті рахунок був рівним.

Медалі: Літня Універсіада 2019: медальний залік

Ближче до завершення стартового відтинку гри тепер американці організували власний ривок, на який головний тренер збірної України відреагував тайм-аутом. Одразу після цього Сидоров влучив двічі, але у опоненів впіймав кураж Ньюман, який лише за стартові 10 хвилин забив 9 очок. 28:15 – на користь США після старту гри.

В другому періоді команди почали приділяти більше уваги захисту, проте наші суперники з США все ж змогли збільшити відрив від збірної України.

Команда Степановського після двох балів з фолом від Петрова отримала заряд емоцій в середині чверті, проте цього було не достатньо – 48:23.

На третю десятихвилинку українська збірна вийшла надзвичайно зарядженою та одразу почала скорочувати відставання: спочатку Кондраков влучив дальню спробу на першому ж володінні, потім у ефектному проході забив два бали Зотов. Після цього вже наставник США був вимушений брати хвилинну перерву. Українська команда демонструвала агресивний захист, проте аби розгромно виграти чверть цього не вистачило.

Перше золото: Бех-Романчук здобула золото Всесвітньої Універсіади-2019: відео

Останню десятихвилинку наші співвітчизники також розпочали активніше та продовжили скорочувати відставання, але на кожен ривок команди Степановського США відповідали власними потужними всплесками активності.

Ця медаль стала шостою для збірної України. У загальному заліку "синьо-жовта" команда розташовується на 21 місці.

Загалом до 14 липня на студентських Іграх-2019 розіграють 250 комплектів нагород в 18 видах спорту.