Особисту відповідальність за поїздку взяв на себе виконувач обов’язків президента асоціації, заступник голови наглядової ради Міжрегіональної академії управління персоналом Ростислав Щокін.

Читайте також: Українські борці поїдуть на чемпіонат Європи в Росію, але не за бюджетні кошти

Крім пана Щокіна, за проголосували ще восьмеро членів виконкому. Проти були тільки головний тренер збірної України з вільної боротьби Руслан Савлохов та відомий спортивний телекоментатор Сергій Савелій. Утримавшись, не підтримали рішення президент Федерації греко-римської боротьби України Олег Кравченко і державний тренер з вільної боротьби Едуард Носадчий.

Свою позицію борцівська еліта аргументувала змінами в указі міністра молоді і спорту Ігоря Жданова. У першій редакції від 14 березня 2018 року наголошувалося про заборону проведення і участі в навчально-тренувальних зборах і змаганнях на території Росії. Поправка від 11 квітня 2018 року забороняє лише здійснювати фінансування цих заходів за кошти державного бюджету України.

Саме ця "дрібничка" дала змогу Асоціації спортивної боротьби проголосувати за участь у чемпіонаті Європи з боротьби в Каспійську. Зрозуміло, що цей вояж до РФ із державної казни не фінансуватиметься. Однак представників багатьох видів спорту тепер грошове питання не зупинятиме. Перший приклад – боротьба.

Читайте завтра на сайті "24" ґрунтовний матеріал спортивного оглядача Івана Вербицького про стан справ в українській вільній боротьбі.

Читайте також: Міністр спорту пояснив, як українські спортсмени можуть поїхати на змагання у Росію