Ще у попередньому матчі проти господарки змагань – збірної Литви, який українці програли у овертаймі, вони зуміли зберегти собі прописку у дивізіоні на наступний сезон. Хоча перед початком змагань рахувалися як одні з фаворитів за підвищення у класі. Тож на гру проти японців українці виходили без мотивації у боротьбі за місце у турнірній таблиці. Однак перемога у цьому матчі могла б згладити негатив від виступу "синьо-жовтих" на чемпіонаті. Не склалося.

Читайте також: Росіянин Прокунін очолить жіночу збірну з біатлону, – росЗМІ

Пропустили українці вже на початку гри. Вже на 2 хвилині Дяченко відбив кидок по своїх воротах, але з добиванням Накаяшикі не справився. Невдовзі збірна Японії реалізувала більшість – точний удар виконав Хасімото.

Скоротити відставання українцям вдалося вже у другому періоді Міхнов теж реалізував більшість. Ця шайба стала єдиною для збірної України у цьому матчі. Все решта забивали японці. Ще у другому періоді відзначилися Хасімото (більшість) та Ечідо, а у третьому періоді українці пропустили ще тричі. Відтак у підсумку поразка 1:7.

Варто відзначити, що у паралельному матчі збірна Румунії зуміла перемогти збірну Хорватії 7:3 в зберегти прописку у дивізіоні IB. Якщо б українці не зіграли у нічию в основний час зі збірною Литви (рятівну шайбу вони закинули за 37 секунд до закінчення матчу), то саме збірна України вилетіла з у нижчий дивізіон, адже в особистій зустрічі українці програли хорватам.

Україна – Японія 1:7 (0:2, 1:2, 0:3)

Шайби: 02:38 Накаяшикі (Хайата, Іто) – 0:1, 07:47 Хасімото (Терао, Ушу – більшість) – 0:2, 22:19 Міхнов (Захаров, Ігнатенко – більшість) – 1:2, 27:05 Хасімото (Ямада, Ушу – більшість) – 1:3, 35:19 Ечідо (Хагадзіма) – 1:4, 43:22 Іто – 1:5, 45:28 Сато (Ечідо, Накадзіма) – 1:6, 50:56 Такадзі (Сато) – 1:7