У підсумку перемогу та третє місце посіли фінки. Гра звершилась із рахунком 3:2 на їхню користь.

Читайте також: Хокей на Олімпіаді-2018: визначились учасники півфіналів

Зауважимо, що неприємні моменти для атлеток із Росії почалися відразу після стартового свитка, коли фінські хокеїстки вдало реалізували більшість – шайбу до свого доробку записала 18-річна Петра Ніємінен. Крім того, в середині періоду травми зазнав голкіпер команди з Росії Надія Морозова, але в результаті воно виявилося незначним, і вона продовжила гру.

Другий період росіянки розпочали також невдало – за 10 секунд після його старту пропустили вдруге, а відзначилась за Фінляндію Сюзанна Тапані, яка після програного суперницями вкидання вийшла без жодного опору з боку опоненток віч-на-віч із воротарем. До слова, цим збірна Фінляндії ще раз підтвердила, що вона найкраще за усіх на цій Олімпіаді вміє реалізувати моменти.

Хокей, Олімпіада, Росія, ОАР, Фінляндія

Упродовж гри фінки значно переважали росіянок

Щоправда, ще у цій частині гри команда ОАР все ж зуміла відіграти один гол, який на 23 хвилині забила Ольга Сосіна. Згодом росіянки кілька разів опинялися у більшості, а одного разу фінки навіть залишилися утрьох, однак жоден їхній удар так і не потрапив у ціль. Крім того, упродовж першої хвилини такої переваги команда з Росії жодного разу не пробила по воротам суперниць. Відтак, логічну крапку у цьому періоді поставила Лінда Вялімякі, яка скористалася прекрасним пасом від Венли Хові – 3:1 на користь Фінляндії.

У третьому періоді представниці Росії знову спромоглися на ще одну шайбу, яку до свого активу записала Людмила Бєлякова та яка зробила це у більшості. Але Фінляндія все ж зуміла втримати переможний для них рахунок, і. як результат, виборола "бронзу" Ігор.

Хокей, Олімпіада, Росія, ОАР, Фінляндія
Жіноча збірна Фінляндії з хокею – боронзових призер ОІ-2018

Олімпіада-2018. Хокей. Жінки. Матч за 3-е місце.

Фінляндія – Олімпійські атлети з Росії – 3:2

Голи: 1:0 – Ніємінен, 02:23; 2:0 – Тапані, 20:10; 2:1 – Сосіна, 22:40; 3:1 – Вялімякі, 32:18; 3:2 – Бєлякова, 46:03