Відтепер "Золотий м'яч" буде вручатися не лише чоловікам, а й жінкам. Також журналісти вирішили заснувати приз найкращому футболістові до 21 року, який буде носити ім'я французького футболіста Раймона Копи.

Читайте також: Підсумки ФІФА The Best-2018: переможці всіх номінацій

Перші переможці нових нагород визначиться вже в цьому році, 3 грудня, на офіційній церемонії в Парижі.

Попередньо, 8 жовтня, France Football оголосить список з 15 номінантів, після чого спільно з групою журналістів з усього світу вони визначать переможців.

"За матчами останнього жіночого чемпіонату світу 2015 року спостерігали понад 760 мільйонів телеглядачів, це не випадково. Я спілкувався з деякими футболістками, і вони в передчутті введення нагороди. Вони дуже пишаються тим, що в футбольному світі жінок поважають так само, як і чоловіків", – прокоментував нагороду найкращій футболістці світу головний редактор France Football Паскаль Ферре.

Що таке France Football?
Бітижневий (виходить у вівторок і п'ятницю) французький журнал, засновник премії "Золотий м'яч". Нагорода була заснована головним редактором France Football Габріелем Ано, який попросив своїх колег проголосувати за найкращого гравця року в Європі 1956 року.

Більше новин зі світу спорту читайте у нашому розділі Спорт24