У понеділок, 2 грудня, ми дізнаємося, кому ж дістанеться "Золотий м'яч" – приз найкращому футболістові року в Європі. Престижна нагорода довгі роки діставалася або Мессі, або Роналду, але в минулому році цю традицію порушив хорват Лука Модріч. І є велика ймовірність того, що і тепер у "Золотого м'яча" з'явиться новий власник.

Читайте також: France Football оголосив номінантів на "Золотий м'яч"

Згідно з оцінками аналітиків Parimatch, найвищі шанси здобути трофей у Вірджіла ван Дейка, футболіста "Ліверпуля" та збірної Нідерландів. До речі, нагадаємо, саме з голландцями нашій національній команді доведеться зіграти на Євро-2020.

Крім ван Дейка, є шанси на перемогу й у Роналду з Мессі, якого названо найкращим гравцем року за версією ФІФА. Шанси Роналду оцінені в 14%, водночас у Мессі – 28% на його перемогу. У ван Дейка ж від експертів Parimatch цілих 58% на успіх.

Не вплинули на розклади і злиті в мережу нібито результати голосування, згідно з якими перше місце дістанеться Роналду, друге ван Дейку і третє Мессі. При цьому іспанські ЗМІ навпаки – на перше місце ставлять Мессі. Також в західних виданнях вже повідомлялося, що майбутньому володарю "Золотого м'яча" вже повідомили про його перемогу, але, звичайно ж, попросили все тримати в секреті.

До слова: Аліссон найкращий воротар, Рапіно – футболістка: усі переможці The Best FIFA Football Awards

Нагадаємо, що в цьому році ван Дейк з "Ліверпулем" виграв Лігу чемпіонів, попутно вибивши з турніру "Барселону" Ліонеля Мессі. Правда, при цьому команда Вірджіла не змогла фінішувати першою в англійській Прем'єр-лізі, тоді як ті ж каталонці та "Ювентус" Роналду завоювали чемпіонство у своїх країнах.

Якщо "Золотий м'яч" виграє Вірджіл ван Дейк, то він стане першим захисником з 2006 року, якому підкорилося це досягнення. Останнім оборонцем, який виграв нагороду, був італієць Фабіо Каннаваро.