Повідомляє 24 Канал з посиланням на DailyStar.
Дивіться також Їсти, як під час Великої депресії: як у ТікТок запустили тренд на економію на їжі
Що відомо про програму "На краю космосу"
Зірковий шеф-кухар Расмус Мунк із мішленівського ресторану Alchemist готуватиме страви в рамках програми "На краю космосу", яку запускає компанія SpaceVIP.
Гурмани зможуть скуштувати вишукану їжу на борту космічного корабля "Нептун", що належить компанії Space Perspective. Сам Мунк зможе похвалитися приготованою в космосі "їжею на все життя". Політ триватиме шість годин, а коштуватиме таке задоволення 400 тисяч фунтів стерлінгів.
Лише шість сміливців отримають шанс увійти в історію, "насолодившись стравою всього життя над 99% атмосфери Землі". Засновник SpaceVIP Роман Чипоруха вважає, що цей політ сприятиме підвищенню "космічної грамотності" серед широкої аудиторії.
У подорожі візьмуть участь лише 6 сміливців / Фото Space Perspective
Це перша із серії експедицій у співпраці з провідними художниками, покликаними використовувати можливості космічних подорожей для підвищення рівня людської свідомості та розвитку загальної космічної грамотності,
– пояснив він ідею ініціативи.
Однак мандрівники не полетять у традиційній ракеті. Замість цього вони піднімуться в стратосферу в герметичній капсулі, прикріпленій до спеціальної космічної кулі.
Космічна куля на якій полетять сміливці / Фото Space Perspective
"Space Perspective робить космос доступнішим, ніж будь-коли раніше. За допомогою наших унікальних космічних польотів ми уможливлюємо момент, який може повністю змінити життя людей – глибоке зрушення в тому, як ми, люди, бачимо світ і своє місце в ньому", – зазначила засновниця та співгенеральний директор компанії Джейн Пойнтер.
На висоті 100 тисяч футів над рівнем моря (30 кілометрів) відвідувачі за допомогою Wi-Fi зможуть транслювати свою їжу в прямому ефірі друзям і родичам на Землі.
Як виглядає космічна куля зсередини / Фото Space Perspective
Мунк зазначив, що проєкт, який стартує наприкінці 2025 року, "дійсно значущий".
Занурення займає центральне місце в цілісній кухні, і я прагну об'єднати гастрономію з мистецтвом і наукою, щоб підвищити обізнаність про соціальні та екологічні проблеми. У цьому досвіді я хочу підкреслити, що їжа є спільною ниткою в нашому людському існуванні, і буде справді значуще служити йому, дивлячись на кривизну Землі,
– пояснив він свою місію.
Окрім вишуканого обіду, пасажири отримають одяг від кутюр, пошитий за індивідуальним замовленням французьким будинком моди Ogier з використанням новітніх технологій виготовлення тканин. А ще на борту буде перший у світі космічний SPA-салон.
Пойнтер також підкреслила, що ця подорож – "повністю переосмислений досвід космічних польотів, який не потребує підготовки або спеціального спорядження".
До слова, нещодавно шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, що подавали європейським лідерам, коли вони направлялися до Києва поїздом. Їх частували ставами української кухні.