Шкірку від авокадо садівники іноді використовують як природне добриво. Про це пише 24 Канал із посиланням на Onet.
Дивіться також Бургер із гороху, спагеті й пиво: що незвичного подають у McDonald’s по всьому світу
Як її використовують
Замість того, щоб викидати залишки після приготування гуакамоле, шкірку варто подрібнити і змішати з ґрунтом. Вона багата на калій, магній і фосфор, що позитивно впливає на ріст зелених культур. До того ж її додавання покращує структуру ґрунту.
Також шкірка авокадо ефективна в компостуванні – хоч і розкладається повільно, завдяки цьому довше зберігає поживні речовини. Головне – ретельно її подрібнити перед додаванням до компосту.
Шкірку від авокадо також можна використати / Фото Pexels
Такий підхід – не лише корисний для саду, а й сприяє екологічному способу життя.
Експертка Кетрін Тейлор радить додавати сіль на авокадо, щоб покращити його смак і текстуру. Вона рекомендує використовувати цілий зерновий хліб і розминати авокадо перед нанесенням на тост для кращого контролю текстури.