Секрет полягає в простому інгредієнті, який є майже на кожній кухні – какао-порошку. Про це пише 24 Канал із посиланням на ukr.media.

Дивіться також Ви неправильно готували яйце пашот: відомий кулінар Гордон Рамзі порадив ідеальний рецепт

Чому какао

Додавання какао до кави не робить її шоколадною, але значно покращує смак. Воно:

  • Підсилює глибину обсмаження, роблячи смак кави насиченішим.
  • Згладжує гіркоту, зменшуючи кислотність.
  • Надає оксамитової текстури, створюючи відчуття кремовості, як в італійському еспресо.

Достатньо половини чайної ложки какао, щоб помітити різницю.

Як правильно додавати какао в каву

Щоб какао розчинилося та розкрило свій смак, важливо додавати його до заварювання, а не в готовий напій.

Кава
какао зробить каву смачнішою / Фото Pexels

Для еспресо або американо – змішайте дрібку какао з меленими зернами у фільтрі кавомашини або додайте в чашку перед заварюванням окропом.

Для кави в турці – змішайте какао, мелену каву та цукор (за бажанням), залийте холодною водою, нагрівайте до появи пінки, потім зніміть з вогню.

Для холодної кави – додайте дрібку какао до льоду перед заморожуванням. Під час танення він поступово розкриє шоколадні та карамельні нотки в напої.