Експертка з безпеки харчових продуктів Закарі Картрайт розповіла, як правильно зберігати яйця, щоб вони залишалися свіжими якомога довше. Про це пише 24 Канал із посиланням на cnet.com.

Дивіться також Цей інгредієнт назавжди змінить ваш соус Болоньєзе: що потрібно для ідеальної пасти

Скільки їх можна тримати в холодильнику

Вона зазначила, що яйця є цінним джерелом білка та широко використовуються в раціоні, тому важливо дотримуватися правильних умов зберігання.

За даними Міністерства сільського господарства США, яйця можуть залишатися свіжими в холодильнику від трьох до п’яти тижнів. Навіть після закінчення цього терміну вони часто залишаються безпечними для вживання ще один-два тижні.

Яйця
Яйця можна зберігати в холодильнику недовго / Фото Pexels

Експертка радить зберігати їх в оригінальному пакуванні та розміщувати в найхолоднішій частині холодильника, а не на дверцятах, де температура постійно змінюється.

Щодо приготованих яєць, то вони можуть залишатися придатними для вживання близько тижня, якщо їх правильно зберігати в холодильнику.

Картрайт підкреслила, що зазначена на упаковці дата – це лише рекомендація, а не жорстке правило, і при дотриманні умов зберігання яйця можуть бути придатними до вживання довше.