Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Три найбрудніших місця в кухні, за якими потрібно особливо слідкувати

      2357 Читать новость на русском
      Три найбрудніших місця в кухні (Ілюстрація)
      Три найбрудніших місця в кухні (Ілюстрація) / ideal-kuhni.com.ua

      На будь-якій кухні вистачає бактерій, але деякі місця в ній особливо брудні і потребують спеціального догляду.

      Lifehacker зібрав список місць, де на кухні скупчується найбільше бактерій та пропонує ефективні методи для їх очищення.

      Губка для миття посуду

      75% кухонних губок і ганчірок для витирання столу були заражені сальмонелою та кишковою паличкою. Залишки їжі, теплота і вологість дуже швидко перетворюють губки і ганчірки в суцільне скупчення бактерій.

      Губка для миття посуду – найбрудніше місце в кухні
      Губка для миття посуду – найбрудніше місце в кухні

      Як убезпечити себе від бактерій:
      - міняйте губки для миття посуду раз в два тижні;
      - замініть ганчірки на паперові рушники;
      - раз на кілька днів дезінфікуйте губки і ганчірки в мікрохвильовці. Для цього ретельно помийте їх і покладіть в мікрохвильовку на дві хвилини.

      Читайте також: Помилки, які усі ми робимо в душі

      Кухонна раковина

      45% всіх кухонних раковин заражені бактеріями кишкової палички. У кухонну раковину потрапляють залишки їжі, що створює добре середовище для розвитку бактерій.

      В кухонних раковинах не варто розморожувати м'ясо
      В кухонних раковинах не варто розморожувати м'ясо

      Як убезпечити себе від бактерій:
      - кожен день чистите раковину зі спеціальним засобом або відбілювачем;
      - не забувайте очищати края раковини і стільниці навколо неї: там часто накопичується цвіль і бруд;
      - не розморожуйте в раковині м'ясо, не кидайте в неї очищені овочі і фрукти.

      Ящики для зберігання в холодильнику

      В ящиках для овочів і фруктів в холодильнику присутні компоненти цвілі і дріжджових грибків, бактерії лістерії і сальмонели. Мало хто купує рівно стільки овочів, скільки збирається використовувати для приготування. Решта овочів та фруктів забуваються, псуються і вкриваються пліснявою.

      Не зберігайте одночасно багато овочів в холодильнику
      Не зберігайте одночасно багато овочів в холодильнику

      Як убезпечити себе від бактерій:
      - не купуйте багато овочів і фруктів і тримайте їх окремо від м'яса;
      - під час миття холодильника дістаньте ящики для овочів і фруктів, промийте їх розчином з води і м'якого миючого засобу, після чого ретельно протріть рушником.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук