Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Тривожні ознаки авітамінозу – на що треба звернути увагу

19:00, 17 грудня 2016 3436 Читать новость на русском
Авітаміноз може призвести до більших проблем
Авітаміноз може призвести до більших проблем / 24 Канал

Більшість з нас не надто серйозно ставляться до авітамінозу – достатньо поїсти трохи фруктів і здоров’я поліпшиться. Однак, симптоми як і наслідки авітамінозу можуть бути різними. Тож і підхід до їхнього лікування теж різний.

Видання elle.ua опублікувало кілька тривожних ознак авітамінозу, які не можна ігнорувати, а також перелік продуктів, які допоможуть їх ліквідувати.

Подразнена шкіра

Якщо у вас лущиться шкіра – вам бракує жирних кислот омега-3, вітамінів А і D. Тож вам варто поповнити раціон морською рибою, морквою, гарбузом, шпинатом та авокадо

Сухі губи

Якщо у вас тріскаються губи та вони стали блідими і обезкровленими, то вам бракує заліза. Тож їжте цитрусові, куряче м'ясо, яйця, зелень, капусту та солодкий перець.

Читайте також: Вчені назвали бюджетний продукт, який сприяє довголіттю

Висипка на шкірі

Ви помітили висипи на шкірі – вам потрібно додати вітаміни А, С, D та рослинні жири (всі натуральні олії).

Ламке і тьмяне волосся

Волосся випадає, втрачають блиск, стає сухим і ламким – у вас дефіцит вітаміну А.

Якщо ж корені швидко стають жирними, а кінчики при цьому залишаються сухими – значить вам бракує вітамінів В. Вони є у печінці, морепродуктах, м'ясі, яйцях, молоці, йогуртах, горіхах, шпинаті, картоплі, моркві, капусті, томатах, полуниці, черешні та авокадо, хлібі з житнього борошна, ананасах, грибах, гречці, квасолі, капусті, сирі, селері, стручках гороху і лляній олії.

Оніміння кінцівок

Це може здаватись дивним, але оніміння ніг або рук – це один з перших ознак авітамінозу. Тож треба додати до раціону буряк, дієтичне м'ясо, зелень, шпинат і свіжі овочі та фрукти.

Прищі

В цьому випадку вам бракує цинку і селену, які захищають мембрани клітин від пошкодження. Щоб поповнити запаси селену треба їсти більше морепродуктів, яєць, кукурудзи, помідорів, часнику, грибів тощо.

Джерела цинку – гречана, вівсяна, ячна крупи, а також всі бобові, м'ясо і птиця.

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук