Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Цікаві факти про нітрати, які ви могли не знати

      Нітрати не завжди шкідливі
      Нітрати не завжди шкідливі / vilne.org.ua

      Нітрати, зазвичай, завжди асоціюються з овочами і фруктами навесні, але нітрати – це далеко не завжди отрута.

      Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

      Що таке нітрати? Це солі азотної кислоти, які також називають селітрою. Ці солі є частиною багатьох рослин, ґрунту і навіть людського організму.

      Читайте також: Чай з якої рослини допомагає лікувати імпотенцію та знімати стрес

      Чи шкідливі нітрати? Якщо споживати надто багато їжі чи води, яка містить нітрати, вони починають концентруватися в організмі у великій кількості й тоді перетворюються на нітрити, які можуть нашкодити організму. Проте, в допустимих нормах нітрати абсолютно не страшні.

      Чи шкідливі нітрати

      В допустимих нормах нітрати не нашкодять здоров'ю

      Звідки нітрати беруться у продуктах? Нітрати можуть накопичуватись в овочах і фруктах не лише через добрива, а й через хімічний склад ґрунту чи воду для поливу, кількість світла, густоту посівів та навіть частину доби, коли збирали урожай.

      Нітрати містяться не лише в кавунах, а й в багатьох овочах і фруктах, воді та навіть в нашому організмі.

      Які продукти містять найбільше нітратів? Найбільше нітратів міститься у шпинаті, селері, листовій капусті та столових буряках, а не в кавунах.

      Як вберегтись від отруєння? 1. Вживайте менше овочів, фруктів та ягід з першого врожаю – нітратів в них все-таки може бути трохи більше.

      Найбільше нітратів містять шпинат, селера та листова капуста

      2. Їжте тільки ті частини овочів та фруктів, що містять найменше нітратів: 
      - обрізайте верхню та нижню частину у столових буряках;
      - знімайте шкірку з кабачків, хвостики та шкірку в огірках та редисці;
      - знімайте з капусти верхні листки та не їжте качан;
      - кавуни і дині найбільшу частину нітратів накопичують в недостиглій частині м’якоті біля шкірки.

      3. За 40-50 хвилин виварювання овочів кількість нітратів зменшується приблизно на 40-80%.

      4. Не купуйте нітрат-тестери, бо вони не працюють.

      Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук