Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      У Львові вчать культури споживання вина

      Відбувається це на традиційному для міста святі сиру і вина. Тут безкоштовно дегустують, а що сподобалось - купують.

      “Попробували гарячого вина. Купили сиру, там з Закарпаття досить непоганий сир, пармезан по-закарпатськи. Ну, і каштани печені”, - розповідає пан Юрій.

      На святі - виробники з України та світу, які роблять справжні сир і вино.

      “Те, що є козині сири, є сири з Бессарабії, і є навіть італійські сири: пармеджано. І можуть люди вибрати і побачити найдешевші сири, і сири дуже дорогі. І побачити, як там насправді виглядає 40-кілограмове коло пармеджано - це вже дуже добре”, - зазначив організатор свята сиру та вина Андрій Сидор.

      Дехто за кілограм екзотики віддає 300 гривень. Поруч з незвичними італійськими - такі ж незвичні, але вже українські, карпатські сирні коники.

      “Потім ножки. Треба робити поки він ще гарячий і зразу в холодну воду, зразу в солену холодну воду. Треба, щоб півгодини він там постояв”, - розповідає виробник сирних коників Ганна Мельничук.

      Поки коники готуються - львів’яни гріються. Вином: гарячим і холодним.

      “Це пунш, він готується з вина. Він настоюється довго з фруктами - це холодний. Це такий самий, але він з білим вином. Всі - більше за глінтвейном, тому що він теплий, він гарячий, всі хочуть зігрітися, він добре зігріває”, - каже продавець вина Роман Шишковський.

      Окрім сиру, до вина неабияк пасує м’ясо. Музикант Тарас Чубай розповів яким має бути справжній стейк.

      “Це м’ясо, яке, ще раз нагадую, великої товщини і правильно засмажене, при правильній температурі. Правильна температура в нас сьогодні є понад 300 градусів. Ми намагались її досягнути і майже досягли”, - сказав Тарас Чубай.

      Після м’яса - ласуни вимагають сирника. Їх львівські кав’ярні спекли 40 маленьких, і об’єднали в один великий класичний віденський сирник. Він на святі - рекордсмен, вагою у 120 кілограмів.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук