Італійський інструктор наголошує: аби тісто було еластичним його потрібно замішувати на холодній воді і додати багато солі. А потім сформовані кульки розкачувати лише руками. Тренує українську команду чоловік інтенсивно – що два тижні приїжджає до хлопців, приймає в них так званий кулінарний іспит і дає нові завдання.

Читайте також: Ви будете здивовані: дієтологи назвали піцу корисним сніданком

Елементи гри під час цього процесу – це добре, тільки шкода, що вони одні і ті ж. Тому до змагання потрібно готуватися. Багатьом здається: що ж тут такого: один раз покрутив тісто на пальці – і все. Але це насправді важко. Головне, щоби справа подобалася. Тоді, як на мене, – дорога відкрита,
– розповів інструктор, чемпіон світу із приготування піци Даніло Пагані.

Десятеро українських піцайоло позмагаються у шести номінаціях. Готуватимуть класичну піцу "Маргарита", вражатимуть трюками з тістом, випікатимуть піцу в італійській печі на дровах, а над новим смаком працюватимуть у дуеті зі шеф-кухарем.

Чемпіонат світу з піци відбудеться 9-11 квітня в Італії. Це вже 26 змагання. Учасники сюди приїжджають з 40 країн світу.

Хто такі піцайоло? – кухар, що готує піцу.