Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      В Україні можуть заборонити продаж чіпсів: медики назвали причину

      В Україні можуть заборонити продаж чіпсів
      В Україні можуть заборонити продаж чіпсів / unsplash.com

      У Верховній Раді пропонують почати обговорення заборони на продаж снеків, зокрема, чіпсів, дітям до 16 років. Як чіпси можуть нашкодити здоров'ю і чи потрібно вводити обмеження – читайте далі.

      Зі слів терапевта, кандидата медичних наук, старшого наукового співробітника лабораторії гігієни харчування та безпеки їжі Національного наукового центру радіаційної медицини НАМН України Олександра Луценка, продаж снеків однозначно необхідно заборонити, передає "Обозреватель".

      Читайте також: Чому не варто давати дітям манну кашу

      Ці продукти містять велику кількість трансжирів, підсилювачів смаку і не містять ніяких корисних поживних речовин. Снеки володіють різким смаком і запахом, що стимулює травну систему виробляти велику кількість травних соків. Потрапляючи в наш організм, такі продукти подразнюють слизові оболонки всього шлунково-кишкового тракту,
      – зазначив він.

      Споживання снеків та чіпсів загрожує розвитком різних захворювань, зокрема, гастрити з ускладненнями, панкреатити, коліти тощо. А токсичний вплив підсилювачів смаку на весь організм може проявлятися різними мутаціями, онкологічними захворюваннями, розвитком цукрового діабету і серцево-судинних захворювань.

      Снеки впливають як на фізичний, так і на психоемоційний розвиток дитини, що проявляється виникненням багатьох захворювань в більш ранньому віці.

      Лікар-гастроентеролог Марат Зіннатуллін додав, що при обсмажуванні картоплі при температурі вище 100 градусів продукт втрачає всі цінні речовини. Окрім того, туди ще додають ароматизатори, барвники, консерванти та інше.

      Через високий вміст крохмалю, чіпси дуже калорійні – 100 грамів містять близько 500 кілокалорій, що є майже половиною денної норми дитини. Тому такі снеки сприяють ожирінню. Сіль порушує мінеральний обмін і може підвищити тиск, а барвники і ароматизатори можуть викликати алергію,
      – наголосив гастроентеролог.

      А ще в процесі смаження утворюється канцерогенна речовина акриламід. А жири сприяють підвищенню холестерину в організмі і збільшують ризик розвитку атеросклерозу, інфарктів і інсультів.

      Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук