Про це повідомили у прес-службі Асоціації рибалок України, передає УНН.

В'єтнам продає цю рибу Україні дешево, а вже в українських магазинах її реалізовують за ціною якісної продукції.

Читайте також: Хижа риба Дніпра майже на 100% заражена паразитами

“Популярний у нас пангасіус, який ще називають “морським язиком”, вирощується на фермах в долині річки Меконг. Причому за різними технологіями. Ту, яка експортується в країни, що не дозволяють наповнювати свою продуктову корзину сурогатом (Китай, Гонконг і Японія), годують нормальним продуктом, і коштує ця риба куди дорожче тієї, що виросла на відходах. А дешевша харчується комбікормом, який роблять із відходів життєдіяльності свиней і корів. Саме вона і потрапляє до нас”, - кажуть експерти Асоціації рибалок України.

Читайте також: Чи безпечна риба з українських водойм?

“Тим часом у самому В’єтнамі вона заборонена до реалізації як небезпечна для здоров’я людини”, - додають в Асоціації.