Вартість продуктів для приготування борщу в Україні опублікував та порівняв зі старими цінами голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Читайте також: Які молочні продукти здешевшали і здорожчали в Україні

Капуста здорожчала в Україні за перші 3 місяці 2019 року майже удвічі – на 94,4%. Раніше капуста коштувала 8 гривень 90 копійок за кілограм, а тепер – до 17 гривень 30 копійок.

Картопля подорожчала на 27,5%. Раніше вона коштувала 8 гривень за кілограм, а тепер –10 гривень 20 копійок.

Буряк зріс у ціні на 15,6%, а саме із 10 гривень 90 копійок за кілограм до 12 гривень 60 копійок.

Цибуля подорожчала на 10,1% – із 16 гривень 80 копійок до 18 гривень 50 копійок за кілограм.

Морква тим часом здешевшала на 5%. Тож кілограм моркви на сьогодні коштує 11 гривень 40 копійок замість 12 гривень на початку року.

При цьому кілограм свинини знизився в ціні на 3,3% – із 115 гривень 40 копійок до 111 гривень 60 копійок.

Читайте також: Де в Україні їдять найдорожчі бутерброди з ковбасою

За цей час мінімальна зарплата не змінилась. Востаннє вона зросла до 4 тисяч 173 гривень 1 січня. При цьому середня зарплата зменшилася на 12%: у грудні 2018 року – 10 тисяч 573 гривні, а в лютому 2019 року – 9 тисяч 429 гривень. Водночас середній розмір пенсії за віком збільшився на 11,1% з початку року.