Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Вчені дослідили користь одного з компонентів салату, який ми щоразу додаємо

Рослинна олія
Рослинна олія / www.k1.ua

Дослідники з Айови з'ясували, що додавання у салат рослинної олії сприяє кращому засвоєнню восьми різних мікроелементів.

Про це пишуть на Medical Express.

Науковці зазначають у виданні, що в той же час, якщо такий же салат вживати без олії, організм засвоїть менше поживних речовин. Одна з авторів дослідження Венді Вайт пояснює, що вживання олії у салатах допомагає в поглинанні восьми різних мікроелементів: чотири каротиноіда – альфа- і бета-каротин, лютеїн і лікопін, а також дві форми вітаміну Е і вітамін К.

Олія також сприяє поглинанню вітаміну А, який утворюється в кишечнику з альфа- і бета-каротинів.

Читайте також: 5 найпоширеніших міфів про жирну їжу

На думку Вайт, покращене поглинання поживних речовин дає цілий ряд переваг для здоров'я, включаючи профілактику раку і збереження зору. При цьому є пряма залежність між кількістю олії і обсягом засвоєних організмом речовин.

Для того, щоб отримати більше поживних речовин за допомогою рослинної олії, результати дослідження показали, що варто додавати в їжу 32 грами в день, тобто трішки більше, ніж дві столові ложки.

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук