Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Вчені назвали топ-3 міфи про каву, яких варто позбутися

      Міфи про каву
      Міфи про каву / unsplash.com

      Багато хто не уявляє свого ранку без чашки запашної кави, яка додає бадьорості та допомагає відновити життєву енергію. Та дехто каву не п'є – через її шкідливість.

      Окрім таких міфів, як: кава зневоднює організм, вона протвережує і дітям її пити не можна, вчені вирішили розвінчати ще три популярних міфи, про які варто забути, передає Zhyvyaktyvno.

      Читайте також: Чи можна пити воду під час їжі: цікаві факти від Супрун

      Адже сучасна медична наука здебільшого позитивно відгукується на властивості кави – вживання цього запашного напою в розумних кількостях не є шкідливим для більшості людей.

      Міф 1: Кава шкідлива для серця

      Науковці провели дослідження, в результаті якого з'ясували – кавомани мають не вищий ризик серцевого нападу і смерті від серцевих захворювань, ніж люди, які не п’ють кави.

      Норвезькі вчені констатують: літні жінки, які п'ють 1-3 чашки кави щодня, мають на 24% менше шансів померти від серцево-судинних захворювань, ніж їхні однолітки, які не п'ють кави.

      Міф 2: Кава спричиняє гіпертензію

      Медики зазначають, що регулярне пиття кави в довготривалій перспективі жодним чином не призводить до розвитку артеріальної гіпертензії. Кава лише на короткий час підвищує артеріальний тиск. 

      Але якщо у вас неконтрольовано високий артеріальний тиск – не варто провокувати ситуацію та зловживати кавою.

      Міф 3: Кофеїн є шкідливим

      "Шах і мат" від медиків – кофеїн є здоровим стимулятором і необхідний для організму. Якщо не приймати певної кількості кофеїну, то збільшиться ймовірність виникнення головного болю і дратівливості. Окрім того, кофеїн з кави позитивно впливає на мозкову діяльність.

      Також кофеїн покращує кровопостачання всіх інших органів та перешкоджає кристалізації холестерину, який входить до складу каменів, або збільшує відтік жовчі і швидкість розщеплення жирів, таким чином знижуючи ризик виникнення жовчнокам'яної хвороби. 

      Окрім того, до складу кави входить близько 30 потрібних органічних кислот та антиоксидантів, а одна чашка кави має 20% добової норми вітаміну P, потрібного для кровоносних судин.

      Якщо ви дуже любите каву і не можете собі у ній відмовити, то вам варто знати три прості правила, щоб кава справді не нашкодила вашому здоров'ю.

       

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук