Молочні продукти

Відкрите молоко не варто зберігати у холодильнику довше 3-5 діб. А твердий сир можна споживати до 2-3 тижнів, якщо ви його покладете у пергаментний папір.

Читайте також: Які бактерії живуть у холодильнику: несподівані факти

Яйця

Свіжі яйця можна зберігати від 2 до 5 тижнів. А страви з яйцями краще з'їсти протягом 1-2 діб.

М'ясо

Свіже, смажене, печене та варене м'ясо можна зберігати від 3 до 5 діб. А от свіжий фарш краще використати протягом 1-2 діб.

Птиця

Ціла птиця або частини може зберігатися протягом 1-2 діб. Готову страву з курки можна зберігати до 4 діб.

Читайте також: Як правильно зберігати продукти в холодильнику: корисна інструкція

Ковбасні вироби

Герметично запаковані ковбасні вироби можна зберігати до 2 тижнів. А от розпаковану або порізану ковбасу краще з'їсти протягом 3-5 днів.

Овочі

До 7 діб можна зберігати квасолю, огірки, броколі та перець. До 14 днів у холодильнику може полежати буряк, селера, кукурудза та морква.

Фрукти

Ягоди краще зберігати протягом 2-3 діб. Щодо авокадо, то його можна тримати у холодильнику до 10 діб, цитрусові – до 3 тижнів.

Скільки часу можна зберігати продукти у холодильнику

Скільки часу можна зберігати продукти у холодильнику

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.