Якщо в будні ви рано встаєте, готуєте для усієї сім'ї, весь день працюєте і зовсім не маєте часу на себе, то відомий дієтолог Оксана Скиталінська радить почати з вихідних.

Читайте також: З'їжте негайно: три продукти, які здатні подолати стрес

В суботу та неділю максимально харчуйтеся здорово, тобто все відверто шкідливе (солодощі, напої солодкі, алкоголь, смажене, копчене, борошняне) не вживайте. Сплануйте вихідний день так, щоб хоча б дві години були проведені в русі (ходіть, гуляйте, робить вправи, віджимайтеся тощо), бажано на свіжому повітрі.

На вихідних додайте в раціон наступні продукти:
- зелень;
- різнокольорові овочі (свіжі та варені/печені);
- бобові. Вони реально корисні і від них не вздувається живіт, якщо це сочевиця або нут і їх не поєднувати із солодощами та хлібом;
- суперфуди – це продукти з багатьма корисними властивостями, наприклад, насіння льону, чіа, крупа кіноа, горіхи, какао, 99% шоколад, мікрозелень, морська капуста, броколі, авокадо, грейпфрут, зелене кисле свіже яблуко, якісний зелений чай, ягоди.

Поступово правильні харчові звички увійдуть в повсякденне життя і ви зможете так харчуватись і в будні дні. Дієтолог наголошує, що з їжі не потрібно робити культ, а максимально просто підходити до її приготування. Їжте сире, варене або печене. Від смаженого краще взагалі відмовитись.