Цифри на упаковці вказують на енергетичну цінність їжі, але скільки поживних речовин з неї засвоїться, залежить ще від кількох факторів, пише журнал Liza.

Читайте також: Британка схудла на чотири розміри, відмовившись від солодкого напою

Від способу приготування

У сирому вигляді засвоєння жирів, білків та вуглеводів відбувається менш ефективно, ніж після теплової обробки.

Від температури

Готова, але холодна їжа має меншу енергетичну цінність.

Від текстури страви

У подрібненому, рідкому і напіврідкому, м'якому вигляді калорії засвоюються гірше.

Тому, якщо ви плануєте свій раціон, враховуйте, що саме вам треба: отримати стільки калорій, щоб не накопичувати, чи, навпаки, отримати побільше енергії.