Експерти кажуть: українці практично не знають, як вибирати червону ікру. Якщо продукт у скляній банці, його якість можна побачити, якщо ж у жерстяній — зробити це важче.

Справжня ікра не повинна хлюпати у баночці. Ікринки мають бути пружні та цілі. Рідини має бути мінімум. А ще якісний продукт не виливається з ємності. Ікра високої якості не повинна коштувати менше 120 гривень за баночку, кажуть фахівці.

Приготовлену за класичним рецептом червону ікру в Україні знайти важко. Чи не всю продукцію виготовляють у нас. На заводи її постачають у замороженому вигляді. Фахівці заспокоюють, якість не гірша, а ціна нижча. Цього року під час перевірок виявлено мінімум відхилень від норм.

Традиційно червону ікру виготовляють з додаванням консервантів. В Україні це сорбінова кислота і уротропін. Вони нормуються. Є певні норми, які не варто перевищувати. Тому що вважається, що якщо ви занадто багато консерванту додали у продукт, це вже буде чинити вплив на здоров’я.

Читайте також: Як не потрапити на підробку ігристого вина

Цього року виробники ікри вдалися до хитрощів. Аби здешевити продукт, вони почали випускати продукт меншої ваги. Приміром замість 120 грамів 100 чи навіть 60. На це потрібно звернути увагу під час купівлі делікатесу. Адже його ціна сягає від 60 до 200 гривень за баночку.

Нагадаємо, червона ікра до Нового року може подорожчати на 15% через нестабільний курс гривні та святковий попит.