Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Як правильно запікати овочі: правила, які ви могли не знати

      Як правильно запікати овочі
      Як правильно запікати овочі / unsplash

      Запікання – це найкорисніший вид термічної обробки продуктів. Запечені овочі зберігають максимум корисних властивостей та смаку. Але просто нарізати овочі та поставити їх в духовку – мало, щоб отримати справді хороший результат.

      Якщо не знати основні правила запікання овочів, то вони легко можуть перетворитися в кашу або, навпаки, в вуглинки. Щоб після запікання вони стали м'якими, соковитими і мали хрустку скоринку – завжди дотримуйтесь цих шести правил.

      Читайте також: Не тільки кориця: дієтологи назвали спецію, яку варто вживати щодня

      Правило №1: нарізка

      Те, як ви наріжете овочі – важливо. Саме від цього залежить, як вони пропечуться. Овочі слід різати на невеликі, однакові за розміром шматочки. Маленькі овочі краще запікати цілими або розрізавши на дві половинки – так вони не встигнуть згоріти або перетворитись у кашу. І так, маленькі шматочки пропікаються швидше, на великі знадобиться значно більше часу.

      Правило №2: олія

      Перед запіканням овочі потрібно збризнути олією та змастити нею деко. Але всі забувають той факт, що різним овочам необхідна різна кількість олії. Наприклад, грибам або баклажанам олії потрібно більше, ніж, наприклад, моркві, картоплі та іншим коренеплодам. У той же час майте на увазі, що захоплюватися олією теж не варто, інакше овочі вийдуть занадто жирними.

      Правило №3: посуд

      Взагалі для запікання овочів підходить будь-яка форма або сковорода. Але це тільки в теорії. На практиці ж найкраще запікати їх на деко – так овочі пропечуться рівномірно.

      Правило №4: простір

      Його має бути багато. Тому, власне, ми повертаємося до попереднього правила: беріть деко. Але тут є ще один нюанс. Якщо викласти овочі на деко абияк, то замість ароматного гарніру отримаєте кашоподібну масу. Щоб все рівномірно пропеклось і вийшла хрустка скоринка, залиште трохи місця між овочами.

      Правило №5: температура

      Оптимальна температура для запікання овочів – близько 200 градусів. При такому температурному режимі овочі виходять м'якими всередині і хрусткими зовні. Але зважайте на вашу духовку – іноді для запікання буде потрібно менше або більше градусів. Тож проекспериментуйте і знайдіть саме свій температурний режим.

      Правило №6: перемішування

      Вам не потрібно постійно відкривати дверцята та мішати овочі. Вистачить лише разів два-три, так ви не пошкодите цілісність овочів. Так овочі матимуть скоринку зі всіх боків і не перетворяться в кашу.

      Джерело: Bit.ua
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук