Є кілька простих правил, які допоможуть у приготуванні брюссельської капусти. Адже цей овоч дуже лугко переварити та зіпсувати його смакові якості.

Читайте також: Різдвяний піст 2017: рецепти страв від шеф-кухаря, які ви можете приготувати вдома

Як чистити брюссельську капусту

Якщо ви готуєте свіжу капусту, її спочатку треба помити і видалити жовте листя. Далі необхідно обрізати корінець на 1 мм і зробити на ньому хрестоподібний надріз. Це дозволить овочам проваритися рівномірно. Якщо у вас заморожена брюссельська капуста, перед варінням не треба її розморожувати.

Скільки варити брюссельську капусту

Брюссельську капусту варять в киплячій підсоленій воді. Для свіжих качанів час готування не повинен перевищувати 7 хвилин, а для заморожених – не довше 12 хвилин після закипання. Капусту дуже легко переварити і вона втрать свої корисні властивості та смак. Будьте уважні!

Якщо ви готуєте брюссельську капусту в мультиварці чи пароварці, то тут час приготування інші. В пароварці капустяні качани треба готувати 25 хвилин, в мультиварці – 12 хвилин в режимі "Тушкування".

Додавайте лимон

Брюссельська капуста має специфічний запах, який подобається далеко не всім. Щоб пом'якшити аромат готових овочів, можна додати кілька крапель лимонного соку в кінці варіння.